3 supplementen die je zou moeten slikken

3 supplementen die je energie verhogen en je immuunsysteem ondersteunen

Veel vrouwen worstelen met vermoeidheid en zitten niet lekker in hun vel.
Het kan heel vervelend zijn als dat lang duurt. Dat je al moe bent als je wakker wordt.
Dat je je afvraagt ‘hoe kom ik deze dag nou weer door?’ en eerlijk gezegd moet je je ook door de dag heen slepen. Koffie houdt je vaak op de been.
En dat je ‘s avonds moe op de bank neerploft.

Help, de winter komt eraan!

Nu is het nog wel lekker weer, maar de herfst staat toch echt voor de deur.
De dagen worden korter, er is minder licht, het wordt kouder en natter en de meeste mensen komen dan veel minder buiten. Verkoudheid en griep komt dan veel vaker voor.

Merk jij ook dat je elk virusje dat rondgaat oppakt? En dat het soms lang duurt voordat je ervan hersteld bent? Dat kan er ook nog wel bij! Vooral als je crèche- of schoolgaande kinderen hebt komt er om de haverklap iets mee naar huis.

Welke supplementen moet ik nou slikken?

Mijn doel is nooit om je dure supplementen aan te smeren.
Maar klanten vragen wel vaak advies aan me of en zo ja, wat voor supplementen ze moeten slikken.

Ik vertel dan vaak wat ik zelf gebruik en waarvan ik weet vanuit m’n opleiding dat het goed is. Ook aan m’n kinderen geef ik ze en ik merk dat ze aanmerkelijk minder vaak en lang ziek zijn dan hun klasgenoten.
Ik raad altijd aan om naar een goede drogist, vitamineshop of evt een homeopaat of natuurgeneeskundige arts te gaan voor advies. Je kunt uitleggen wat je situatie is en of het bijvoorbeeld ook voor het hele gezin is.

De 3 supplementen in je onderhoudspakket

Vitamine D

De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D en vaak niet alleen in de winter, wat voor de hand ligt.
Vitamine D helpt bij vermoeidheid, bij sombere gevoelens, maar het ondersteunt ook je immuunsysteem.
Je kunt ervoor kiezen om in de zomer een lage dosering te nemen en in de winter een hoge dosering.
Ikzelf gebruik een hoge dosering op olie basis van Solgar. De kinderen geef ik een aangepaste dosering.

Probiotica

Onze darmen zijn eigenlijk een tweede stel hersens. Hier begint je gezondheid. Veel (vage) klachten en ook mentale klachten ontstaan door een disbalans in je darmen. Dat kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld teveel suiker, suikervervangers (in Diet frisdranken), veel langdurige stress, gevoeligheden voor bepaalde voeding, te weinig vezels en groenten, gebruik van antibiotica.
Het is wel belangrijk om een goede probiotica te slikken. Ook bij de ondersteuning van een gezonde hormoonbalans kan probiotica helpen.

Omega 3

Deze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Maar ook voor een gezonde hormoonbalans. Als je in de (pre) menopauze zit kan ik dit ook echt aanraden.
Ik slik zelf een supplement voor m’n ogen waar omega 3 in zit, maar er zijn veel soorten omega 3 (visolie). Ook hierbij is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Je kunt ook krill olie nemen.

In tijden van nood dus bij ziekte of langdurige stress, of als je merkt dat je lange tijd niet goed en gezond kunt eten, kun je overwegen nog wat extra ondersteuning in de vorm van een multi vitamine te gebruiken. Het is wel zo dat goedkope supplementen vaak niet heel goed werken. Dus ook hierbij kun je beter wat meer investeren.

Maar een gezond voedingspatroon met veel groente en voldoende water, beweging en buitenlucht is de beste basis.

3 supplementen die je eigenlijk moet slikken voor meer energie en een beter immuunsysteem