Welke supplementen kun je slikken in de overgang?

3 supplementen die je kunt slikken in de overgang

Veel vrouwen worstelen met vermoeidheid en zitten niet lekker in hun vel.
Het kan heel vervelend zijn als dat lang duurt. Dat je al moe bent als je wakker wordt.
Dat je je afvraagt ‘hoe kom ik deze dag nou weer door?’ en eerlijk gezegd moet je je ook door de dag heen slepen. Koffie houdt je vaak op de been.
En ’s avonds plof je moe op de bank neer.

Help, de winter komt eraan!

Nu is het lekker weer, maar we hebben net een lange winter achter de rug.
De dagen zijn dan korter, er is minder licht, het wordt kouder en natter en de meeste mensen komen dan veel minder buiten. Verkoudheid en griep komt dan veel vaker voor. En nu hebben we ook nog het corona virus.

Merk jij ook dat je elk virusje dat rondgaat oppakt? En dat het soms lang duurt voordat je ervan hersteld bent? Dat kan er ook nog wel bij! Vooral als je crèche- of schoolgaande kinderen hebt komt er om de haverklap iets mee naar huis.

Welke supplementen moet ik nou slikken?

Mijn doel is nooit om je dure supplementen aan te smeren.
Maar klanten vragen wel vaak advies aan me of en zo ja, wat voor supplementen ze moeten slikken.

Ik vertel dan vaak wat ik zelf gebruik en waarvan ik weet vanuit m’n opleiding dat het goed is. Ook aan m’n kinderen geef ik ze en ik merk dat ze aanmerkelijk minder vaak en lang ziek zijn dan hun klasgenoten.
Ik raad altijd aan om naar een goede drogist, vitamineshop of evt een homeopaat of natuurgeneeskundige arts te gaan voor advies. Je kunt uitleggen wat je situatie is en of het bijvoorbeeld ook voor het hele gezin is.

De 3 supplementen in je onderhoudspakket

Vitamine D

De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D en vaak niet alleen in de winter, wat voor de hand ligt. Voor vrouwen boven de 50, mensen met een donkere huidskleur, of boven de 70 wordt sowieso aangeraden vitamine D bij te slikken. Persoonlijk vind ik die aanbevolen hoeveelheid nog vrij laag maar het is een begin.

Vitamine D helpt bij vermoeidheid, bij sombere gevoelens, maar het ondersteunt ook je immuunsysteem. Je kunt ervoor kiezen om in de zomer een lage dosering te nemen en in de winter een hogere dosering. Let wel op als je een multi vitamine slikt waar al vit D in zit hoeveel je er nog bij wilt slikken.

Ikzelf gebruik nu een multi waar al vitamine D in zit, daarnaast heb ik losse vitamine D van Flinndal van 20mcg. Die neem ik om de paar dagen erbij.

Magnesium

Veel mensen hebben een magnesium tekort. Magnesium helpt bij spierherstel, bij concentratie, onrustige gevoelens, onrustig slapen en het kan helpen bij vermoeidheid. Let wel op wat voor soort magnesium je slikt. Citraat is een goed opneembare vorm. Er zijn ook vormen die laxerend werken, bv oxide. Als je het wilt gebruiken omdat je onrustig slaapt kun je het het beste ’s avonds innemen.

Omega 3

Deze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Maar ook voor een gezonde hormoonbalans. Als je in de overgang zit kan ik dit ook echt aanraden.
Ik slik zelf een supplement voor m’n ogen waar omega 3 in zit, maar er zijn veel soorten omega 3 (visolie). Ook hierbij is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Je kunt ook krill olie nemen.

 

In tijden van nood dus bij ziekte of langdurige stress, of als je merkt dat je lange tijd niet goed en gezond kunt eten, kun je overwegen nog wat extra ondersteuning in de vorm van een multi vitamine te gebruiken. Het is wel zo dat goedkope supplementen vaak niet heel goed werken. Dus ook hierbij kun je beter wat meer investeren.

Maar een gezond voedingspatroon met veel groente en voldoende water, beweging en buitenlucht is de beste basis.

3 supplementen die je eigenlijk moet slikken voor meer energie en een beter immuunsysteem

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...