Afvallen voor vrouwen online

In 9 weken alle tools om met een gezonde leefstijl en je gewicht aan de slag te gaan

Dit programma is speciaal voor vrouwen van 40+. Je herkent jezelf niet meer en je lichaam zit je in de weg. Je hebt allerlei klachten die je niet thuis kunt brengen. Je bent bekend met allerlei diëten, maar dat wil je niet meer. Wat je wel wilt is weer meer energie, dat die fijne spijkerbroek je weer past en dat je in de spiegel kijkt en jezelf weer herkent.

In dit programma leer ik je de tools om goed voor jezelf te zorgen, zodat je klachten verminderen, je weer meer energie hebt om de dingen te doen die je leuk vindt en je het gevoel te geven dat je weer in controle bent van je leven.

 

Afvallen voor vrouwen

Herken je dit?

 • Heb je last van vermoeidheid, stress, en heb je weinig energie?
 • Zit je gewicht je dwars en herken je je lijf niet meer?
 • Heb je al van alles geprobeerd maar heeft het weinig opgeleverd?
 • Slaap je slecht en loopt je werk en privé in elkaar over?
 • Ben je snel overprikkeld en voel je je overweldigd?
 • Heb je allerlei klachten die je niet kunt plaatsen zoals vergeetachtigheid, prikkelbaar, stemmingswisselingen, soms een somber gevoel of opgejaagd?
 • Heb je het gevoel dat je vast zit en herken je jezelf niet meer terug?

Dit is hét moment om je gezondheid prioriteit te geven. Je hebt waarschijnlijk jaren gezorgd voor alles en iedereen. Nu mag je voor jezelf gaan zorgen.

Online groepsprogramma Midlife en Menopauze Masters Matthea Osinga

Je weet al, die diëten werken niet

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Meer energie hebt om de dingen te doen die je leuk vindt,
 • Het gevoel je weer overzicht hebt over je leven,
 • Dat je lievelingskleren weer passen,
 • Je niet meer zo overweldigd voelt door alles en meer rust hebt,
 • Herkenning en erkenning vindt in een groep van vrouwen die tegen dezelfde dingen aanlopen als jij,
 • Steun aan elkaar hebt, gemotiveerd wordt en geïnspireerd, een stok achter de deur als dat nodig is of een liefdevolle schop onder je k*nt,
 • Begeleiding krijgt van een gediplomeerd leefstijlcoach zodat je niet in je eentje met een online cursus loopt te stoeien,
 • Echt stappen gaat zetten die resultaat opleveren omdat je praktische, haalbare acties krijgt.

Online groepsprogramma ‘Afvallen voor vrouwen’

  Dan is dit online groepsprogramma wat voor jou! Een groep van vrouwen boven de 40 die net als jij worstelen met deze levensfase en allerlei klachten hebben. Je doet het samen, stimuleert elkaar en geeft elkaar steun. Met mijn begeleiding.

  Je herkent jezelf weer

  Wat levert het je op?

  • Focus en rust. Je hoeft niet meer te Googlen naar van alles, boeken, diëten en detoxes aan te schaffen; hier krijg je de informatie die je nodig hebt.
  • Steun en (h)erkenning van de groep.
  • Concrete, haalbare doelen die bij jou passen.
  • Je hebt meer energie.
  • Je kleding gaat weer passen.
  • Je voelt je gezonder en meer ontspannen.
  • Je voelt je gehoord en gezien en je weet dat je niet alleen bent.
  • Je kunt je klachten beter plaatsen; je weet dat je niet gek aan het worden bent.
  • Je hebt er weer zin in!

  Wat krijg je?

  • we starten met een individuele persoonlijke kennismaking (online)
  • 9 online sessies van een uur met de groep en met mijn persoonlijke begeleiding. Samen met andere vrouwen ga je aan de slag met stappen op weg naar een gezonde leefstijl. In de groep heb je herkenning en steun aan elkaar. Je weet dat je niet alleen bent met je klachten en worstelingen. Je motiveert elkaar, ook als het even een dagje niet zo lekker loopt. Omdat je echt live contact hebt is het niet weer een cursus die op de virtuele plank belandt, maar een echte stok achter de deur. Iemand die luistert en je op weg helpt en advies geeft hoe je weer verder kunt.
  • Tussentijds contact in de besloten online groep. Hier kun je dingen met elkaar delen, vragen stellen, ideeën uitwisselen, elkaar motiveren en stimuleren.
  • Je doet het online via Zoom dus waar je maar wilt. Je hoeft er niet de deur voor uit.
  • De sessies worden opgenomen dus mocht je een sessie missen, dan kijk je de replay.
  • (Huiswerk)opdrachten waarmee je thuis aan de slag gaat.
  • Praktische tools die makkelijk in je leven passen, dus geen ingewikkelde toestanden.
  • Heb je er behoefte aan dat we samen inzoomen op jouw persoonlijke situatie, dan kun je de VIP optie boeken.

  Wat wordt er van je verwacht?

  Dat je je openstelt voor iets nieuws. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en het kan best zijn dat je een beetje sceptisch bent. Maar ga er open in en laat het maar gebeuren. Je zult verrast zijn wat dit voor je kan doen.

  Verder moet je niets, maar hoe meer je doet, hoe meer je eruit haalt. Het is fijn als je actief meedoet in de sessies en meedenkt met de andere deelneemsters.

  Mijn missie is dat jij goed voor jezelf gaat zorgen

  Ik ben Matthea. Ik geloof dat je eerst gezond moet zijn wil je kunnen afvallen. Ik help jou om je weer goed te voelen, fitter, gezonder. Je lijf volgt vanzelf.

  Vanuit mijn Friese roots krijg je een praktische, nuchtere benadering. Geen ingewikkelde toestanden maar juist tips die in een normaal leven passen en bij jou.

  Bijna al m’n klanten komen naar me toe omdat ze af willen vallen. Vaak bij de kennismaking vertellen ze ook dat ze minder stress willen, meer energie en een betere werk/privé balans.
  Ook al speelt voeding en beweging een grote rol in m’n begeleiding, eigenlijk ligt de focus vooral op ontspanning, stress reductie, hoe je je energie weer opbouwt en hoe je een leven leidt wat bij jou past en waar je lol in hebt.

  Want stress is eigenlijk de onderliggende oorzaak van veel gezondheidsproblemen en ook overgangsklachten. En als je geen energie hebt is het lastig om met je gezondheid aan de slag te gaan.

  Het is mijn missie om vrouwen goed voor zichzelf te laten zorgen, vanuit een gevoel dat ze het waard is en omdat ze het verdient.

  Ik geloof namelijk dat we in de drukte van het leven onszelf een beetje vergeten. Dat we onszelf niet genoeg waard vinden om goed voor te zorgen.

  Dus krijg je van mij geen dieet, geen weekmenu’s, geen sportregime. Dat werkt maar kort.
  We hebben het niet over goed of fout, wat wel en niet mag.

  Ik wil namelijk dat je iets aanleert wat goed voelt, wat bij jou past, wat echt van jou is.
  We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt, wat werkt voor jou.
  We gaan ervoor zorgen dat je meer tijd voor jezelf (durft) te nemen. Dat je af en toe even stilstaat bij jezelf. Zo leer je wat je behoeftes zijn en wat je echt nodig hebt.

  Een soort grote beurt maar dan niet voor je auto, maar voor jou.

  Je mag nu voor jezelf gaan zorgen.
  Investeren in jezelf en in je gezondheid.

  Ik sta klaar om je te helpen, je bent van harte welkom.

  Matthea Osinga

  Reviews

  Ik vind Matthea’s laidback aanpak heel fijn

  Ik deed mee aan het groepsprogramma omdat ik me energieker wilde voelen, gezonder eten en afvallen.

  Wat ik leerde tijdens het programma is dat ik heb ingezien dat ik op dit moment in de eerste plaats beter voor mezelf moet zorgen. Dat betekent minder streng zijn voor mezelf en zorgen dat ik meer slaap. Dat laatste is een enorme uitdaging met een bijna peuter die nog niet doorslaapt… Pas als ik me energieker voel, kan ik verder met afvallen. Tot die tijd maak ik gezondere keuzes met eten en merk ik dat dat me ook al meer energie geeft!

  Ik vind Matthea’s laidback aanpak heel fijn. Ze legt niemand iets op of dwingt mensen ergens toe, maar helpt ze in te zien dat het een stuk minder ingewikkeld is om goed voor jezelf te zorgen dan je zou denken. Bovendien heeft ze hele handige tips die de ratrace die het soms is met kids, werk en eten makkelijker maken. Ze is heel erg betrokken en stelt zichzelf ook kwetsbaar op, wat prettig is en ze doet inzien dat het heel normaal is als je het allemaal even boven het hoofd groeit.”

  Judith

  Happy I joined

  I joined the group program because I wanted to lose some weight and to know how to eat healthier. I really liked the group program. Matthea shared practical tips. Now I feel much better, I know how to make healthier choices. I feel healthier because of it. Happy I joined.

  Anna Csanadi

  Zo kun je meedoen

  Dit programma is een pilot; ik ga het voor de eerste keer draaien. Als je meedoet is dat daarom voor een lagere prijs in ruil voor een beetje feedback. Zodat ik het zo goed mogelijk op jullie behoeften kan afstemmen.

  Er zijn twee opties om mee te doen: ‘gewoon’ en VIP (met extra 1-op-1 begeleiding voor als je net wat meer in wilt gaan op jouw persoonlijke situatie).

  In de groep, je volgt alle 9 sessies online en je hebt toegang tot de Facebook groep. Jouw investering is € 149,-

  ​Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  VIP; je volgt alle sessies met de groep, je hebt toegang tot de Facebook groep en daarnaast heb je twee individuele sessies van 45 minuten met mij om op jouw persoonlijke situatie in te gaan. Deze plannen we wanneer het jou uitkomt. Hiervoor is je investering € 299,-

  ​Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  Wil je vast kennismaken om te kijken of dit iets voor je is? Boek dan een gratis gesprek via de telefoon of videobellen. Ik kan je dan ook op de lijst zetten van geïnteresseerden.

  Hoe ziet het programma er uit?

  Sessie 1 Balans opmaken en doelen stellen
  We maken de balans op zodat je weet waar je nu staat en zo het maximale uit het programma kunt halen. Ook stel je vast wat je wilt bereiken

  Sessie 2 Zelfzorg
  Dit programma werkt alleen als je tijd vrijmaakt voor jou en je doelen. Ik leer je voor jezelf zorgen. En daar tijd voor vrijmaken. 

  Sessie 3 Ontspanning

  Ontspanning. Rust helpt je hormonen in balans te brengen en het helpt bij bijvoorbeeld afvallen. Na deze sessie weet je wat jou helpt ontspannen.

  Sessie 4 Voeding
  Voeding. Je krijgt duidelijkheid wat je nou wel of beter niet kunt eten in de overgang.

  Sessie 5 Beweging
  Beweging. Samen kijken we welke vorm van bewegen bij jou past zodat je het ook doet en het haalbaar is.

  Sessie 6 Energie
  Energie. Wat kost energie en wat geeft je energie? Dit wordt duidelijk voor jou zodat je beter weet hoe je je energie kunt bewaren en weer opbouwen.

  Sessie 7 Slaap
  Slaap. Goed slapen is het fundament van gezondheid. Je slaapt niet in 1 week meteen weer goed maar je hebt wel concrete handvatten om ermee aan de slag te gaan.

  Sessie 8 Mindset
  Mindset. We werken aan een krachtige, positieve mindset die jou steunt in deze periode. Wat doe je als je een terugval hebt, of als het even niet zo lukt.

  Sessie 9 De toekomst
  Hoe nu verder? Je weet hoe je om kunt gaan met mindere dagen en hoe je verder gaat als de groep klaar is?

  Bonus
  Terugkomsessie met de groep een maand na afloop. Hoe gaat het met iedereen en waar heb je nog hulp nodig of een zetje?
  Blijvend toegang tot een (Facebook) groep waardoor je ook nog steun aan elkaar hebt na het programma.

  Wil je even kennismaken om te kijken of dit bij je past? Boek dan een gratis kennismaking in via de telefoon of videobellen.

  Vragen & antwoorden

  Hoe lang duurt het?

  9 weken met als bonus een maand na afloop nog een terugkom sessie.

  Wat voor resultaat kan ik verwachten?

  Minder klachten, meer energie, je voelt je meer ontspannen en gelukkiger, je zit lekker in je vel.

  Voor wie is het?

  Als je je herkent in de klachten, als je open staat voor nieuwe dingen, als je bereid bent om alles eens goed onder de loep te nemen en echt stappen wilt gaan zetten.

  Voor wie is het niet?

  Als je op zoek bent naar een quick fix, een dieet plan, een specifiek dieet.

  Wat als ik een sessie mis?

  Dan kun je de replay kijken. Simpeler kan niet!

  Ik heb al zo weinig tijd, hoe moet ik hier nou tijd voor maken?

  Ik snap dat je een druk leven hebt. Veel vrouwen hebben nogal wat op hun bord liggen en voelen daardoor veel druk en stress. Ze slapen daardoor ook slecht. Je hebt dan het gevoel dat je al aan je max zit. Maar bedenk eens wat het je oplevert als je beter gaat slapen, minder stress voelt? En je daardoor lekkerder in je vel voelt? En dus ook meer aan kan? Dat is het resultaat als je wat tijd hierin investeert. Een investering in jezelf.