besluit om aan je gezondheid te werken

One day or day one.

Ik wil graag weer sporten, maar ik heb zo’n hekel aan de sportschool.
Ik wil graag even niets, maar ik moet nog zoveel doen.
Ik wil graag afvallen, maar ik heb alles al geprobeerd en het lukt niet.

Ken je dat? Dat je van alles wilt en het blijft maar in je hoofd rondcirkelen?
Je voelt je steeds gefrustreerder omdat het je maar niet lukt of omdat de omstandigheden niet optimaal zijn (lees je hebt gewoon te veel te doen, te weinig tijd en jijzelf schiet er bij in).

Hoe verlammend kan dat zijn dat je zoveel wilt en nog moet en dat er dan eigenlijk helemaal niets lukt. Hoe langer de to do list, hoe minder er uit je handen komt.

Dweilen met de kraan open

Ik ken dat als geen ander. Zo liep ik alweer te steigeren over deze maand met Sinterklaas, wat daar allemaal bij komt kijken. Of het nou nodig is dat we nog meer ‘zooi’ dit huis in slepen terwijl we alles al hebben. Alsof ik niets beters te doen zou hebben dan cadeautjes bestellen, alles inpakken, gedichten schrijven, de dag zelf vieren, en dan heb ik het nog niet over alles wat er vanuit school nog bij komt en de spanning die zo wordt opgevoerd dat de jongste die nog gelooft met een wit snoetje rondloopt terwijl er nog een hele maand school is.

Want de to do list die hier in huis ligt is ook een soort van dweilen met de kraan open. Er komt steeds wat bij! En dan zie ik die lange lijst en dan zakt de moed me in de schoenen.

Totdat ik soms ontdek dat als je gewoon een paar dingen doet, het eigenlijk best meevalt. En dat je dan in een momentum komt te zitten van actie nemen, afstrepen en voldoening.

Doen geeft energie

Een voorbeeld (en dit is van mijn zakelijke to do lijst) is het doen van een Facebook live. Dat wilde ik al lang. Maar doodeng natuurlijk! En ik verzon van alles wat eerst moest voordat ik dat kon doen.

Totdat ik vorige week maar eens gewoon op de ‘live’ knop drukte. Ik zal het resultaat hier delen. Het was eng, ja zeker, maar het viel toch ook mee. Hoeveel makkelijker is het om iets gewoon te doen en dan bijschaven als je bezig bent. Het geeft veel meer energie dan steeds maar denken over iets.

Dus mijn vraag aan jou is, wat kun jij vandaag nog doen om je gezondheid te verbeteren? Wat stel jij al heel lang uit? Wat is 1 ding wat je kunt kiezen wat goed is voor jou en waarin je nu de eerste stap kunt zetten? Want je hoeft niet te wachten tot het Nieuwjaar is. Het kan gewoon vandaag. Je zult zien dat het heel veel voldoening en energie geeft.

Tijd voor actie

Loop jij vast met je gezondheid? Heb je al lang weinig energie, voel je je niet fit, staat het water je soms ook aan de lippen omdat je teveel te doen hebt in te weinig tijd en ben je jezelf uit het oog verloren? Ik bied een gratis sessie aan waarin ik je 2 praktische tips geef waarmee je meteen aan de slag kunt.

Of ken je een moeder voor wie dit fijn zou zijn, stuur je het haar dan door?

0 reacties

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...