Makkelijke en gezonde salade met freekeh

Gisteren kwam mijn business buddy bij mij aan tafel om samen wat te werken en natuurlijk hoort daar een lekkere lunch bij. Ik maakte deze salade met freekeh, daar had ik nog een doosje van. Helaas kan ik het in mijn supermarkt niet meer vinden, zal eens kijken of AH online het heeft. Het is een graan met een stevige bite en een nootachtige smaak, dat maakt het zo lekker vind ik. Het is niet glutenvrij, dus als je geen gluten mag is het niet geschikt.

Soms zie ik ergens een recept, dat inspireert met om iets te maken. Altijd geef ik het mijn eigen twist. Omdat ik denk dat iets er lekker bij smaakt, dat voeg ik dan toe. Of ik verander het type graag wat wordt gebruikt. Ik laat iets weg wat ik niet op voorraad heb.

Dat wil ik je sowieso aanraden als je met recept kookt. Laat je niet weerhouden om iets te maken als je bijvoorbeeld een ingrediënt niet hebt. Of je lust iets uit het recept niet. Geef er je eigen draai aan, wees niet bang om te improviseren. Dan wordt het echt iets van jou!

Wij aten deze salade met de lunch maar je kunt het ook prima als avond maaltijd eten.

Voor 2-3 personen:

 • 1 pakje Freekeh (je kunt ook zilvervliesrijst gebruiken, couscous, bulgur, quinoa) gekookt in gezouten water voor extra smaak
 • 1/3 komkommer, in stukjes gesneden
 • 2 trostomaten, gesneden
 • stuk of 10 radijsjes, in dunne plakjes
 • handje munt, fijngesneden
 • handje platte peterselie, fijngesneden
 • hand pistachenootjes (ongezouten), droog geroosterd in koekenpan
 • blok haloumi, droog gegrild in grillpan (je kunt ook blokjes feta gebruiken)Dressing:
  -Sap van 1 citroen
  -Extra vergine olijfolie
  -Vers gemalen zeezout en zwarte peper

Je kunt de smaken even in laten trekken. Proef voordat je het opdient en voeg evt nog wat zout en/of peper toe.

Eet smakelijk!

Makkelijke en gezonde salade met freekeh en haloumi

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...