Wat zou je doen als je twee keer zoveel energie had?

Hoe zou je leven er dan uit zien?

Zou je dan eindelijk iets gaan doen met waar je al een tijdje van droomt of naar verlangt? Misschien is dat een andere baan, een bedrijf beginnen, een nieuwe hobby. Een fit lijf en een vitaal gevoel. Energie om met je kinderen te rennen. Een trip met een vriendin, of alleen.

Herkenbaar?

 • je voelt je al langer niet fit
 • je bent vaak prikkelbaar en ongeduldig. (En daar voel je je dan weer schuldig over).
 • je hebt het gevoel dat alles wat je doet net niet helemaal goed genoeg is.
 • je hebt vage gezondheidsklachten
 • je zou ook wel wat aan je gewicht willen doen
 • je denkt wel eens, wanneer is het nou tijd voor mij?

Je hoeft geen supermom te zijn. Je bent gewoon super!

Ik wil jou inspireren om tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Zonder schuldgevoel. Omdat je het waard bent.

Jij

 • weet al dat een dieet of een trucje niet werkt. Ja, misschien op korte termijn wel, maar daarna….
 • leest af en toe een ‘zelfhulpboek’ want dat lees je ergens of je hoort het van een vriendin. Maar eigenlijk is dat te vrijblijvend.
 • hebt een stappenplan nodig
 • hebt iemand nodig die meekijkt, je aan de hand neemt, je motiveert en je op weg helpt als je een rotdag hebt
 • wilt vragen kunnen stellen terwijl je bezig bent, aandacht voor jouw persoonlijke situatie
“Ik vind Matthea’s laidback  aanpak heel fijn. Ze legt niemand iets op of dwingt mensen ergens toe, maar helpt ze in te zien dat het een stuk minder ingewikkeld is om goed voor jezelf te zorgen dan je zou denken.” Judith

over groepsprogramma

Zo gaan we het doen:

De stappen in mijn programma

1. Voeding

Wist je dat 70% van hoe we ons voelen wordt bepaald door wat we eten? Dat je door de juiste en voldoende voeding minder stress kunt hebben, meer focus, betere slaap? Omdat het zo belangrijk is en zoveel impact heeft loopt voeding als rode draad door het programma.

2. Mindset

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Wat houdt je tegen om iets te veranderen? Hoe ga je om met schuldgevoel? Wat doe je als het leven van alles op je pad gooit, hoe ga je dan door met goed voor jezelf zorgen?

De juiste mindset zorgt voor succes.

3. Stress

Stress is de meest onderschatte vijand van onze gezondheid. Altijd maar druk zijn en ‘aan’ staan. Weinig tijd voor rust en ontspanning. Veel prikkels van buiten (het internet, social media, je mobieltje). Langdurige stress kan zelfs ervoor zorgen dan je niet afvalt! Stress omlaag, daar gaan we voor.

4. Self care

Nu komen de eerste drie stappen een beetje samen. Want de juiste voeding is self care. Mindset heeft impact op self care. En door self care toe te passen gaat je stress omlaag. Maar waarom doen we dat zo weinig, goed voor onszelf zorgen? En hoe kun je het doen in een druk leven?

5. Slaap

Slaap. Gebroken nachten door een baby die gevoed moet worden, kinderen die ziek worden. Of ze slapen al door maar dan lig je alsnog wakker. Na te denken over wat er allemaal nog moet. Of te luisteren of er toch niet iemand wakker wordt…

Voeding is belangrijk. Maar slaap net zo. Dat wordt vaak onderschat. Waarom komt het dan pas nu langs? Dat ga je ontdekken.

6. Beweging

Bewegen doen we vaak om af te vallen. Jammer is dan dat je het eigenlijk doet omdat je iets moet. Ik ga sporten want ik moet afvallen…
Maar het verlaagt ook stress. Het is goed voor je hart. Je voelt je er beter door.

Je hoeft niet persé naar de sportschool om te sporten trouwens. Wees creatief!

7. Hormonen

Hier komt alles samen.
Veel vrouwen weten niet dat hormonen de oorzaak zijn van veel gedoe. PMS, overgangsklachten, je humeur, of je afvalt of niet…

Alles wat je tot nu toe hebt gedaan in dit programma heeft invloed op je hormonen. Als dit in balans is, voel je je stukken beter.

Het programma ziet er zo uit:

 • 7 live sessies (online) waarin we het thema van die week gaan bespreken. Je kunt me dan ook vragen stellen.
 • iedere deelnemer krijgt 3 (online) 1-op-1 sessies met mij om op jouw persoonlijke situatie in te gaan
 • toegang tot een online omgeving erbij waarin je elkaar kunt steunen en motiveren
 • recepten, tips en hand outs in de online omgeving
 • mijn volledige support, motivatie en inspiratie

Wat maakt dit programma zo uniek?

 1. je krijgt niet gewoon wat e-mails toegestuurd waarmee je zelf aan de slag moet. Je hebt toegang tot mij in de online sessies. Dat maakt het extra krachtig omdat je een stok achter de deur hebt
 2. het is een kleine groep waarin je niet verzuipt tussen alle deelnemers
 3. je hebt steun aan elkaar en omdat de groep klein is ontstaat er snel een veilige sfeer waarin je je worstelingen (en triomfen) kunt delen
 4. omdat het nieuw is kun je nu voor een lage prijs meedoen. Veel aandacht van mij voor weinig geld 🙂

Het resultaat. Dit en nog veel meer!

Fitter en meer energie

Voeding loopt als een rode draad door het programma. Want ik weet uit ervaring hoeveel impact het heeft op hoe je je voelt. Goed en genoeg eten, daar focussen we op. Je zult merken dat je je fitter gaat voelen en meer energie hebt. Maar ook dat je je beter kunt focussen en concentreren. En dat de beruchte middagdip zal verdwijnen.

U

Minder stress en beter slapen

Door de juiste voeding zal je stress afnemen en je zult zelfs beter gaan slapen. Maar we gaan ook kijken naar andere manieren hoe we je stress kunnen verlagen. Daar zijn oefeningen voor. Wat ook helpt is de lat omlaag, de druk eraf, weg met dat perfectionisme. Want daar maken we het onszelf zo moeilijk mee. Beweging komt ook aan bod. Samen kijken wat jij leuk vindt om te doen, want dan lukt het.

Bewust kiezen

Je leert luisteren naar wat je nodig hebt. En hoe je dat dan ook kan gaan doen. Je leert voelen wat voeding met je doet en wat de aanpassingen in je lifestyle voor effect op je hebben. Je gaat ook leren jezelf op 1 te zetten. Ook dat doen we stap voor stap. Want als je klein begint is het haalbaar en een stuk makkelijker om te doen. Je weet nu ook dat ‘slecht’ niet bestaat als je een mindere dag hebt. Je kunt genieten van eten, ook van iets lekkers.

Per ongeluk afvallen

De focus in het programma ligt op je goed voelen. Want wat heb je aan afvallen als je je shit voelt?! Maar het kan maar zo zijn als je deze lifestyle onder de knie hebt… Dat je weet wat voor jou werkt. Hoe je zonder moeite gezond kunt eten en leven. Dat je je goed voelt en lekker in je vel zit. Dat mensen in je omgeving zeggen ‘wat zie je er goed uit!’ Dat je dan zult merken dat je kleding lekkerder gaat zitten.

Matthea is heel fijn om mee te werken. Ze is makkelijk om mee te praten en ze voelt heel goed aan waar ik mee worstelde. Ze deelt waardevolle en praktische tips en advies. Saskia

Wie is Matthea?

Ik ben voedings- en lifestylecoach voor moeders die (chronisch) moe zijn. Daarnaast ben ik zelf moeder van twee dochters. Ze zijn nu 7 en 12. Een jaar of 5 geleden was ik zelf ook continu moe. Ik raad altijd aan om voor de zekerheid wel even langs de huisarts te gaan om je te laten checken, dat heb ik toen ook gedaan. 

Maar als er niets is, kun je zelf een hoop doen om je weer fitter en energieker te gaan voelen. Het is mij gelukt en ik wil jou helpen om dat ook te doen. 

Mijn droom

Het is mijn droom dat vrouwen hun dromen weer gaan najagen en gaan doen waar ze al een tijdje naar verlangen, omdat ze zich vitaal en energiek voelen. Ik help ze daarbij door hen de kracht van voeding, mildheid naar zichzelf en een bewuste lifestyle te laten ervaren.

Meer weten?

Wil je weten of dit wat voor jou is? 
Of ben je er klaar voor om deze unieke kans te pakken? Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest

Share This