Moeders met Energie

Van oververmoeid en overprikkeld, naar meer energie en minder stress

 

Van veel moeders hoor ik dat ze graag gezonder willen leven maar dat het ingewikkeld is en ze hebben al zo weinig tijd.

In dit persoonlijk coachingstraject leer ik jou de One Step Lifestyle. Daarmee maak je gezond gemakkelijk. Stap voor stap terug naar jezelf, naar meer energie, een betere gezondheid, minder stress en meer rust.

We starten 19 september. Lees hier alles over dit persoonlijke programma.

 

In het woord moeder zit het woordje moe

Voor veel moeders horen die twee dingen bij elkaar. Maar het hoeft niet zo te zijn! Zit jij vast in een cirkeltje door vermoeidheid? En wil je dit doorbreken waardoor je meer energie hebt om leuke dingen te doen met je kinderen en het leven wat makkelijker gaat?

Is dit herkenbaar voor je?

 • Je voelt je je al langere tijd moe en niet fit
 • Je wilt graag met je gezondheid aan de slag maar het komt er maar niet van of je weet niet waar je zou moeten beginnen
 • Je hebt al het een en ander geprobeerd maar na een tijdje komt de klad erin en val je weer terug in oude gewoontes
 • Je voelt je soms overprikkeld en ongeduldig
 • Je wilt veel en houdt veel ballen in de lucht, dat geeft druk.
 • Je zoekt een betere balans tussen werk/je gezin/jouw gezondheid (want dat laatste schiet er meestal bij in)
 • Als je opstaat ben je moe, zelfs al heb je best lang in bed gelegen
 • Je wilt graag wat aan je gewicht doen; veel moeders voelen zich niet lekker bij de laatste zwangerschapskilo’s 
 • Je wilt graag meer sporten omdat je weet dat je je er beter door voelt maar het komt er maar niet van
 • Zelfhulpboeken zijn te vrijblijvend; je zoekt echt iemand die met je meekijkt, die je motiveert en begeleid om de juiste stappen te zetten
 • Je denkt wel eens “wanneer is het nou tijd voor mij?”

Loopt het allemaal niet?

√ Omdat je zo moe bent en je niet fit voelt lopen de dagen moeilijk.
√ Je hebt niet genoeg energie om leuke dingen met je kinderen te doen.
√ Het knaagt vaak dat alles wat je doet net niet goed genoeg is.
√ Je loopt achter de feiten aan.
√ Je hebt het gevoel dat je nergens aan toe komt.
√ Je wilt veel maar nergens komt iets van.
√ Je eet een tijdje gezond en beweegt maar daar komt snel de klad in.

Doorbreek de cirkel waarin je vast zit

Je wilt graag energie hebben om leuke dingen te doen met je kinderen. Dat het leven wat makkelijker loopt en dat je er meer plezier in hebt. Nu geef je alles aan je gezin en je werk. Je zorgt voor je kinderen want dat is je prioriteit. Je werk is belangrijk voor je en je hebt veel te bieden. Maar het knaagt vaak dat je alle rollen net niet goed genoeg kunt doen. En je vindt het lastig om daarnaast ook nog goed voor jezelf te blijven zorgen. Je wilt graag een betere balans tussen je werk, je gezin en jouw gezondheid? De vicieuze cirkel doorbreken?

Doe mee met dit unieke persoonlijk coachingstraject waarin ik je de bewezen 7 stappen naar meer energie en een gezond lijf en leven leer en ontdek hoe je een moeder met energie wordt die lekker in haar vel zit, die minder stress heeft en meer overzicht. 

 

Je hoeft geen supermom te zijn.

Ik wil jou inspireren om tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Zonder schuldgevoel. Zodat je meer energie hebt voor jou en je gezin.

Na dit persoonlijk coachingstraject:

 • Heb je meer energie, meer focus en minder stress
 • Je zit lekkerder in je vel en daardoor voel je je zelfverzekerder, blijer en gelukkiger
 • Je voelt je vitaler en krachtig
 • Je bent geduldiger en ervaart meer rust
 • Gaan de dagelijkse dingen makkelijker omdat je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen
 • Weet je hoe je zorgt voor jezelf, beweegt en gezond eet in je drukke dagelijks leven. Zonder dat het ingewikkeld voelt
 • Weet je ook hoe jezelf weer op het juiste spoor zet als het een paar dagen wat minder gaat
 • Ken je je grenzen beter, hoe je ze bewaakt en weet je hoe je luistert naar wat je lijf nodig heeft
 • Bereik je of werk je toe naar een gezond gewicht
 • Weet je dat je er niet alleen voor staat maar dat er met jou vele anders moeders zijn die met hetzelfde worstelen
“Ik vind Matthea’s laidback  aanpak heel fijn. Ze legt niemand iets op of dwingt mensen ergens toe, maar helpt ze in te zien dat het een stuk minder ingewikkeld is om goed voor jezelf te zorgen dan je zou denken.” Judith

over groepsprogramma

Dit zit er in:

Het Moeders met Energie traject duurt 3 maanden en dit zit er in:

 • Elke maand heb je een 1-op-1 sessie met mij waar we op jouw persoonlijke situatie ingaan
 • In de andere weken is er een groepssessie in een Live Call waar ik inga op het thema van die week. Er is dan ook ruimte voor de deelnemers om vragen te stellen
 • Deze sessies worden opgenomen zodat je ze later nog eens terug kunt kijken
 • Toegang tot een online omgeving waar de sessies staan
 • Toegang tot een besloten community waar je vragen aan mij kunt stellen, waar allerlei informatie voor je beschikbaar is, waar je met mede deelnemers ervaringen kunt uitwisselen
 • In de groep laat ik slechts 6 moeders toe omdat ik de groep klein wil houden. Zo is er genoeg ruimte is voor iedereen om vragen te stellen en het is een veilige omgeving waar je je zorgen kunt delen zonder oordelen.

Kortom

Een compleet programma met veel aandacht voor jou, herkenning en motivatie van andere moeders, veel persoonlijke aandacht van mij voor jou. Het is geen online cursus waarbij je vrijblijvende opdrachten via de mail krijgt. Juist door veel contact heb je echt een stok achter de deur. Hierdoor ga je echt dingen aanpakken en veranderen.

Zo gaan we het doen.

De stappen in mijn programma

Stap 1. Voeding

Wist je dat 70% van hoe we ons voelen, wordt bepaald door wat we eten? Dat je door de juiste en voldoende voeding minder stress hebt, meer focus, betere slaap? Omdat het zo belangrijk is en zoveel impact heeft loopt voeding als rode draad door het programma.

Stap 2. Mindset

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Wat houdt je tegen iets te veranderen? Hoe ga je om met schuldgevoel? Met reacties uit je omgeving die niet gewend is dat je grenzen stelt. Wat doe je als het leven van alles op je pad gooit, hoe ga je dan door met goed voor jezelf zorgen? De juiste mindset zorgt voor succes.

Stap 3.
Stress

Stress is de meest onderschatte vijand van onze gezondheid. Altijd maar druk zijn en ‘aan’ staan. Weinig tijd voor rust en ontspanning. Veel prikkels van buiten (het internet, social media, je mobieltje). Langdurige stress kan er zelfs voor zorgen dan je niet afvalt! Stress omlaag, daar gaan we voor.

Stap 4.
Self care

Nu komen de eerste drie stappen een beetje samen. Want de juiste voeding is self care. Mindset heeft impact op self care. En door self care toe te passen gaat je stress omlaag. Maar waarom doen we dat zo weinig: goed voor onszelf zorgen? En hoe kun je het doen in een druk leven?

Stap 5.
Slaap

Gebroken nachten door een baby die gevoed moet worden, kinderen die ziek worden, bij je in bed slapen. Of ze slapen al door maar dan lig je alsnog wakker. Je denkt na over wat er allemaal nog moet. Of te luisteren of er toch niet iemand wakker wordt… Voeding is belangrijk. Maar slaap net zo. Dat wordt vaak onderschat. Waarom komt het dan pas nu langs? Dat ga je ontdekken.

Stap 6.
Beweging

Bewegen doen we vaak om af te vallen. Jammer is dan dat je het eigenlijk doet omdat je iets moet. Ik ga sporten want ik moet afvallen… Maar het verlaagt ook stress. Het is goed voor je hart. Je voelt je er beter door. Je hoeft niet persé naar de sportschool om te sporten trouwens. Wees creatief!

En ook, hoe blijf je in beweging in je leven als alles vastloopt. Hoe kom je weer in de flow als het even wat minder gaat allemaal.

Stap 7.
Hormonen

Hier komt alles samen. Veel vrouwen weten niet dat hormonen de oorzaak zijn van veel gedoe. PMS, overgangsklachten, je humeur, of je afvalt of niet… Alles wat je tot nu toe hebt gedaan in dit programma heeft invloed op je hormonen. Als dit in balans is, voel je je stukken beter.

Daarnaast krijg je dit:

 • de 1-op-1 sessies met mij alleen. Waarbij extra aandacht is voor jouw persoonlijke situatie en vragen. Soms zijn er dingen die je tegenhouden om vooruitgang te boeken. Daar gaan we op in en zo kun je echt weer verder en boek je resultaat.
 • Een online, besloten community waar je terecht kunt met vragen aan mij of aan je groep, waar je kunt delen wat goed gaat of als het even niet zo lekker loopt. Je vindt er tips en informatie. Je kunt er ook de replays kijken als je een sessie nog een keer wilt zien of als je er een keer niet bij kon zijn.

Het doel van het traject is dat je een levensstijl ontwikkelt die van jou is, waar je niet elke dag meer over na hoeft te denken. Het is niet een truc van 4 weken, geen ingewikkeld dieet plan waarna je na afloop denkt ‘en nu?’ Dit is haalbaar en blijvend.

Wat maakt dit programma zo uniek?

 1. je krijgt niet gewoon wat e-mails toegestuurd waarmee je zelf aan de slag moet. Je hebt toegang tot mij persoonlijk in de online sessies en community. Dat maakt het extra krachtig omdat je een stok achter de deur hebt
 2. het is een kleine groep waarin je niet verzuipt tussen alle deelnemers
 3. je hebt steun aan elkaar en omdat de groep klein is ontstaat er snel een veilige sfeer waarin je je worstelingen (en triomfen) kunt delen
 4. veel aandacht van mij voor een lage investering 🙂
 5. Door de persoonlijke aandacht en doordat je in een groep zit heb je een stok achter de deur en boek je wél dat resultaat.

Ik weet genoeg, ik doe mee!

Matthea is heel fijn om mee te werken. Ze is makkelijk om mee te praten en ze voelt heel goed aan waar ik mee worstelde. Ze deelt waardevolle en praktische tips en advies. Saskia van Daalen

Nice to meet you

Ik ben Matthea Osinga, ben voedings- en lifestylecoach voor moeders die (chronisch) moe zijn. Oprichter van de One Step Lifestyle waarmee jij op een haalbare manier gezond kan leven waardoor je meer energie hebt voor jezelf en je gezin.
Mijn motto: maak gezond gemakkelijk.
Mijn missie: jou de kracht van voeding, mildheid naar zichzelf en een bewuste lifestyle te laten ervaren zodat je je vitaal, energiek en gelukkig voelt.

Daarnaast ben ik zelf moeder van twee dochters. Ze zijn nu 7 en 12. Een jaar of 5 geleden was ik zelf ook continu moe. Ik raad altijd aan om voor de zekerheid wel even langs de huisarts te gaan om je te laten checken, dat heb ik toen ook gedaan. Maar als er niets is, kun je zelf een hoop doen om je weer fitter en energieker te gaan voelen. Het is mij gelukt en ik wil jou helpen om dat ook te doen.

Mijn droom

Mijn droom is dat vrouwen hun dromen  najagen en doen waar ze al een tijdje naar verlangen omdat ze zich krachtig en fit voelen. Daarom heb ik deze pilot ontwikkeld; een persoonlijk coachingstraject waarin ik je begeleid van een moeder die moe is naar een moeder met energie, die lekker in haar vel zit, minder stress en meer rust ervaart. De stappen die we samen doorlopen werken. Ik heb het zelf ontdekt toen ik 5 jaar geleden steeds moe was en niet lekker in mijn vel zat. Ik weet dat je eruit kunt komen en ik weet hoe. Dat wil ik graag met je delen.

 

Mijn klanten

Mijn klanten komen bij me met de volgende vragen:

 • Ik wil graag meer balans tussen werk, gezin en mijn gezondheid
 • Ik wil graag gezonder eten en meer bewegen maar door drukte en vermoeidheid komt de klad er steeds in
 • Ik voel me eigenlijk chronisch moe en wil me graag fitter voelen
 • Ik wil graag afvallen, de laatste zwangerschapskilo’s er af

Ze hebben allemaal dit gemeen:

 1. Ze willen weten waar ze moeten beginnen en hoe ze de eerste stap zetten
 2. Ze willen uit het cirkeltje breken waar ze door vermoeidheid in zitten
 3. Ze zijn bereid echt dingen aan te pakken en de dingen die ze eigenlijk wel weten maar niet doen nu eindelijk echt te doen
 

Dit Moeders met Energie traject is echt een compleet programma. Het raakt niet een onderdeel aan, zoals bv alleen voeding. Het programma omvat de 7 essentiële stappen voor een gezond lijf waardoor je méér energie krijgt.

 

Doe jij mee?

Er is plek voor slechts 6 moeders zodat jij maximale persoonlijke aandacht krijgt.

We starten in september zodat je de tools hebt om aan je gezondheid te werken en fris het nieuwe schooljaar en met energie de winter in gaat.

Dit programma gaat niet over bikini bodies voor de zomer. Dit gaat over healthy bodies. Je goed voelen. In alle jaargetijden, het hele jaar door.

 

Je investering

Jij krijgt de kans om als allereerste mee te doen en daarom kun je meedoen voor een extra laag bedrag. Voor nog geen 100 euro per maand ben je erbij. Normaal kost alleen een 1-op-1 sessie met mij dit bedrag.

Ik doe mee!

Veelgestelde vragen

Q: Hoeveel tijd gaat mij dit kosten?
A: Dit traject is een 3 maanden programma’s omdat je gemiddeld 3 maanden nodig hebt om je nieuwe gewoontes aan te leren. Dit is de manier om het je eigen te maken zodat het blijvend is. De tijd die het je kost is de tijd van 3 persoonlijke sessies met mij en 7 groepsessies. En je gaat natuurlijk aan de slag met kleine stapjes. We houden het simpel en haalbaar met veel impact.

Q: Wat levert het mij op?
A: Veel mensen die bij me komen hebben een ongebruikt sportschool abonnement of een Weight Watchers abonnement wat ze niet gebruiken. Als je dat opzegt heb je het al bij elkaar. Misschien geef je ook geld uit aan andere dingen die je niet helpen; bijvoorbeeld afhaalmaaltijden. Wat kun je besparen waardoor je dit wel kunt doen? Ik ben ervan overtuigd dat het gaat om het jezelf waard vinden. Om nu eindelijk weer eens voor jou te zorgen. En jezelf dit cadeau te doen. Het is niet alleen fijn voor jou maar ook voor de mensen om je heen.

Q: Is het ingewikkeld?
A: Ik hou het zo makkelijk mogelijk. Het moet namelijk passen in een normaal gezinsleven. Mijn motto is ‘maak gezond gemakkelijk’ Het is niet zo dat jij iets anders gaat eten dan de rest. De insteek is dat jullie als gezin hetzelfde eten. Zo geef je ook het voorbeeld aan je kinderen dat je goed voor jezelf zorgt en leren zij een normale relatie met eten. In plaats van een moeder die steeds op dieet is.

Q: Moet ik allemaal ingewikkelde, dure dingen kopen?
A: We gaan wel kijken naar andere dingen; evt alternatieve producten voor wat je nu eet indien nodig. Maar ingewikkeld, nee. Ik hou het graag zo makkelijk en betaalbaar mogelijk.

Q: Waarom is het programma online?
A: Het voordeel van een online programma is dat je het vanuit huis kan doen. Je hoeft geen babysitter te huren. Het scheelt reistijd. Je kunt het in je badjas doen 🙂 En ik neem sessies op dus je kunt het nog eens terugkijken (of nakijken mocht je het een keer missen). Het heeft dus veel voordelen. Maar als je graag 1-op-1 een programma doet, met 100% aandacht voor jouw persoonlijke situatie, dat kan, stuur me dan even een mailtje.

Eerst even kennismaken?

Heb je nog een vraag, of wil je even kennismaken? Boek dan via de knop een gratis kwartiertje met me in. Dat is via Skype of telefoon.

Pin It on Pinterest

Share This