Nooit meer dieet

Moe van alle diëten, gejojo, frustratie en zelfafwijzing?

Je hebt alle diëten geprobeerd die er zijn. Steeds was je erna terug bij af. Jaren van frustratie, uithongeren, restricties, gewicht wat op en neer gaat, zelfvertrouwen wat eronder lijdt, getwijfel over alle nieuwsberichten en hypes. Je bent er klaar mee en wilt het anders.

Dit programma is voor sensitieve vrouwen die het lastig vinden om voor zichzelf te zorgen.
Door altijd voor anderen klaar te staan, de voelsprieten altijd afgesteld op mensen om je heen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en al die diëten ben je het contact met je lijf en je gevoel kwijtgeraakt.

Het is tijd om weer verbinding te maken met jou, wat er in jou leeft, wat je gevoel zegt, te luisteren naar je gevoel, je lichaam en jezelf te omarmen. Nooit meer dieet maar zelfzorg.

Ik leer jou voor jezelf te zorgen

Na vele vrouwen te hebben begeleid die bij me kwamen omdat ze willen afvallen heb ik ontdekt dat met je gewicht bezig zijn slechts het topje van de ijsberg is. Onder water speelt er zich van alles af. Gebrek aan zelfwaarde bv. Geen dieet gaat dit fixen. Het knaagt alleen maar meer aan je zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Herken je dit?

 • Je worstelt met je gewicht en herkent je lijf niet.
 • Het zit je in de weg en je hebt soms ook last van gewrichten.
 • Het knaagt aan je zelfvertrouwen, je hebt het gevoel dat je er niet meer leuk uitziet.
 • Kleding zit niet lekker of het past niet meer.
 • Je bent moe en voelt je niet fit.
 • Je hebt allerlei (vage) gezondheidsklachten.
 • Je wens is gezond ouder worden; je wil nog van alles en dan moet je wel een beetje fit zijn.
 • Voor je gevoel zit je vast en je weet niet zo goed hoe je er weer uit komt.
Prikboard met motiverende spreuk

Hoe lang wacht jij nog met de dingen die je wilt doen tot je gewicht ‘goed genoeg’ is?

Maandag begin ik. Na de vakantie start ik. Als ik … kilo ben afgevallen ga ik. Als ik weer in m’n favoriete broek pas. Je wilt niet in de spiegel kijken, je zelfvertrouwen lijdt eronder, de relatie met je partner, je laat jezelf niet zien, verstopt je liever. Van buiten neem je meer ruimte in dan je zou willen, terwijl je mentaal je klein houdt… 

Het is tijd om dit te stoppen. Nog een dieet brengt je alleen maar nog verder van jezelf. Een dieet geeft je niet meer zelfvertrouwen. Een dieet leert je niet voor jezelf te zorgen. Een dieet gaat jou niet leren om te luisteren naar je lichaam en wat voor jou werkt. Het stopt de leuke vrouw die je bent steeds verder weg. Omdat je het gevoel hebt zoals je bent mag je er niet zijn.

Omarm jezelf, met alles wat je bent. Draai die voelsprieten die zo goed kunnen voelen wat een ander wil naar binnen en ga eens voelen wat jij wil. Wie jij ook alweer bent. Wat voor jou belangrijk is, waar je goed in bent, waar je blij van wordt. Bouw je zelfwaarde op en kijk met compassie naar jezelf. Ik leer jou goed voor jezelf te zorgen zoals je voor een kind of een goede vriendin zou zorgen. Niet meer dit mag niet, dit moet, goed en fout, maar wat wil jij!?

Turn ideas into reality

Per ongeluk afvallen

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Eens uit het rad stapt na jaren van zorgen voor anderen en alles draaiende houden om tijd te nemen voor jezelf en de balans op te maken,
 • Iemand hebt die even echt naar je luistert en met je meekijkt, je motiveert en inspireert,
 • Goed voor jezelf gaat zorgen omdat je dat best een beetje vergeten bent (of gewoon geen tijd had) de afgelopen jaren,
 • Je leven (opnieuw) vorm kunt geven zoals het bij jou past,
 • Concrete stappen kunt zetten naar een gezonde leefstijl,

zodat je weer meer energie krijgt, minder moe bent, je krachtig en gezond voelt, ontspannen en gelukkiger. In contact met jezelf en met je gevoel. Vrij van de kettingen van diëten maar je eigen keuzes maken op basis van wat goed voelt.

 

Afvallen als bijwerking

Het is heel fijn om eens uit het rad te stappen en de balans op te maken. Om echte aandacht te krijgen voor jouw worstelingen en jouw doelen. Ik luister naar wat je zegt, ik begrijp je, ik motiveer je, kijk met je mee en help je op weg. Ik ga samen met jou op zoek naar de antwoorden die in jou zitten, maar soms weggestopt onder allemaal laagjes. Ik geef je praktische tips op het gebied van leefstijl, altijd die bij jou passen, in jouw leven. 

De balans kan terugkeren na jaren disbalans. En als er balans en rust is, dan kan het lijf gaan afvallen. Trouwens, er gebeurt vaak heel veel wat je niet ziet, dus eigenlijk wil ik je uitdagen om de weegschaal weg te doen en te focussen op rust, balans en gezondheid. 

 

Vrij van dieet met de ZELFZORG methode

  Wil jij die echte aandacht? Alles eens onder de loep nemen, de balans opmaken, doelen bepalen voor de tijd die komen gaat en stappen zetten om daar te komen? Dan is dit 1-op-1 traject echt voor jou.

  Je hebt altijd voor iedereen gezorgd. Voelde je overal verantwoordelijk voor. Wilde alles goed doen (en iedereen te vriend houden). Maar dat hoeft nu niet meer. Je mag er in ieder geval even pauze van nemen en voor jezelf kiezen. Want als jij je goed voelt, gezond bent en gelukkig, is dat niet alleen fijn voor jou, maar ook fijn voor iedereen om je heen.

  de ZELFZORG methode

  Zo sta je er nu voor
  En waar wil je straks staan?
  Liefde voor jezelf
  Formule om je krachtig te voelen
  Zelfcompassie
  Omstandigheden en randvoorwaarden
  Realistische doelen
  Ga het doen

  Resultaat wat je mag verwachten:

  • Je begrijpt je klachten beter.
  • Je hebt praktische handvatten voor een gezonde leefstijl die bij jou past en die haalbaar is.
  • Je zit beter in je vel.
  • Je voelt meer energie.
  • Je voelt je meer ontspannen en gelukkiger.
  • Je bent minder prikkelbaar en minder gestresst.
  • Je bent weer blij met jezelf.
  • Het leven lacht je weer toe en je hebt er zin in.

  Wat krijg je:

  • 9 sessies van 45 minuten verspreid over 6 maanden met mij waarin we ingaan op jouw persoonlijke situatie, jouw doelen en welke stappen je kunt gaan zetten. Deze sessie kunnen online plaatsvinden of op IJburg waar we samen gaan lopen (wandelcoaching).
  • Iemand die luistert, je een spiegel voorhoudt, je de mogelijkheden laat zien, je motiveert en inspireert.
  • Tussentijds contact voor als je het even niet meer weet of vragen hebt.

  Onderwerpen die aan bod kunnen komen, afhankelijk van jouw doelen:

  • De balans opmaken; waar sta je nu?
  • Doelen stellen; waar wil je naar toe, wat wil je bereiken?
  • Voeding; wat past bij jou, waar voel je je goed bij, wat is nou wel en niet gezond?
  • Beweging; wat vindt je leuk om te doen, wat zou je altijd al eens willen doen, hoe maken we het leuk (of zo leuk mogelijk)?
  • Stress en ontspanning; een vaak onderschat onderdeel van gezondheid. Breng eerst meer rust in en ga dan met voeding en beweging aan de slag.
  • Slaap, een van de belangrijkste peilers van gezondheid. Hoe zorgen we ervoor dat jij weer beter slaapt?
  • Hoe hou je het vol? Iedereen heeft wel eens mindere dagen. Hoe zet je jezelf weer op de rails?
  • Mindset; op zoek naar kansen in plaats van problemen.
  • Wat vindt je leuk om te doen? Hoe brengen we meer lol en voldoening in je leven?
  • Vorm je leven naar wat bij jou past.
  • En waar jij maar behoefte aan hebt!

  ​Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  Jezelf en je gezondheid op 1

  Je wil nog van alles maar dan is het wel belangrijk dat je je fit voelt en gezond. Wil je nog een studie doen, een instrument leren spelen, het toneel op, op reis met je partner, je (klein)kinderen groot zien worden, kitesurfen of een berg beklimmen voor mijn part? Gezond ouder worden, van die klachten af en je weer fit voelen? Investeer dan nu in jezelf en in je gezondheid.

  Bespaar allerlei dure supplementen, detox pakketten, dieet programma’s waarmee je jezelf uithongert en je lijf in de war brengt. Maak de balans op, vind wat echt bij jou past en wat voor jou werkt, iets wat blijvend is en waarmee je echt stappen zet waar je lang wat aan hebt. Je investering is € 897 *; dan heb jij je gezondheid weer op de rit en heb je er weer zin in

  *Betaling kan in een keer of in termijnen.

  Een gezonde leefstijl is vooral goed voor jezelf zorgen

  Ik ben Matthea. Ik geloof dat je eerst gezond moet zijn wil je kunnen afvallen. Ik help jou om je weer goed te voelen, fitter, gezonder. Je lijf volgt vanzelf.

  Bijna al m’n klanten komen naar me toe omdat ze af willen vallen. Vaak bij de kennismaking vertellen ze ook dat ze minder stress willen, meer energie en een betere werk/privé balans.
  Ook al speelt voeding en beweging een grote rol in m’n begeleiding, eigenlijk ligt de focus vooral op ontspanning, stress reductie, hoe je je energie weer opbouwt en hoe je een leven leidt wat bij jou past en waar je lol in hebt.

  Want stress is eigenlijk de onderliggende oorzaak van veel gezondheidsproblemen. En als je geen energie hebt is het lastig om met je gezondheid aan de slag te gaan.

  Het is mijn missie om jou goed voor jezelf te laten zorgen, vanuit een gevoel dat je het waard bent en omdat je het verdient.

  Ik geloof namelijk dat we in de drukte van het leven onszelf een beetje vergeten. Dat we onszelf niet genoeg waard vinden om goed voor te zorgen.

  Dus krijg je van mij geen dieet, geen weekmenu’s, geen sportregime. Dat werkt maar kort.
  We hebben het niet over goed of fout, wat wel en niet mag.

  Ik wil namelijk dat je iets aanleert wat goed voelt, wat bij jou past, wat echt van jou is.
  We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt, wat werkt voor jou.
  We gaan ervoor zorgen dat je meer tijd voor jezelf (durft) te nemen. Dat je af en toe even stilstaat bij jezelf. Zo leer je wat je behoeftes zijn en wat je echt nodig hebt.

  Een soort grote beurt maar dan niet voor je auto, maar voor jou.

  Je mag nu voor jezelf gaan zorgen.
  Investeren in jezelf en in je gezondheid.

  Ik sta klaar om je te helpen, je bent van harte welkom.

  Matthea Osinga 1-op-1

  Reviews

  Matthea is een zeer prettig persoon

  Matthea is een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Ik kon bij haar goed mijn verhaal kwijt en ze voelde goed aan waar ik mee worstelde. Ze geeft nuttige en vooral praktische adviezen en tips.
  Ik heb veel gehad aan het 3 maanden programma dat ik met haar heb doorlopen. Niet alleen aan de gesprekken die we hebben gevoerd, maar ook aan de recepten en voedingsadviezen die ze me heeft gegeven.
  Ik kan zeggen dat ik nu meer ín balans ben en meer naar mezelf en mijn lichaam luister. Dit is dankzij de hulp van Matthea.

  Saskia van Daalen

  Ik voel me een stuk rustiger en ontspannener

  Ik kon bij Matthea goed m’n verhaal kwijt, ze luistert en straalt rust uit. Ze heeft me goed laten inzien waar m’n stress triggers zitten en hoe ik daarmee omga. Ik heb ook geleerd dat het heel belangrijk is dat ik goed voor mezelf zorg en dat ik mezelf vaker voorop mag zetten. Ik neem nu meer rust en doe dingen die goed voor me zijn. Ik voel me een stuk rustiger en ontspannener.

  Veronica

  Wil je even kennismaken om te kijken of dit bij je past? Boek dan een gratis kennismaking in via de telefoon of videobellen.