over mij

onderschat nooit de kracht van kleine stapjes

Ik ben Matthea en dit jaar word ik 50. Samen met m’n twee dochters woon ik in Amsterdam. Al een aantal jaren begeleid ik vrouwen naar een gezondere leefstijl. Ze komen bij me omdat ze weinig energie hebben, stress hebben, een verstoorde werk-privé balans en omdat ze graag willen afvallen. Ze zijn bijna allemaal boven de 40, net als ik.

Als je de veertig bent gepasseerd beginnen er dingen te veranderen. Soms merk je ook dat dingen niet meer zo lekker lopen. Dat je je vermoeid voelt en jezelf niet meer goed herkent.

Ik had dat zelf ook. We woonden in Australië met onze toen nog jonge dochters van 5 en 1. Twee verhuizingen naar het buitenland, twee zwangerschappen en bevallingen, de full time zorg voor de kinderen, het brak me een beetje op. Ook al genoot ik van ons avontuur, ik was vaak moe, zat niet lekker in mijn vel en ik had last van de laatste zwangerschapskilo’s.

Omdat ik al een coach opleiding had gedaan en omdat ik van koken en lekker eten hield, had ik bedacht dat ik deze twee wilde samenvoegen om anderen te helpen. Zo vond ik mijn opleiding tot Health Coach bij the Institute for Integrative Nutrition. Terwijl ik met mijn opleiding bezig was, veranderde ik ook mijn eigen leefstijl. Ik ging beter voor mezelf zorgen, ging meer bewegen, nam meer tijd voor mezelf en veranderde m’n eetpatroon. En ik was iets gaan doen wat ik echt leuk vond. Ik viel af, voelde me fitter, energieker en gelukkiger.

Toen we terug waren in Nederland ben ik klanten gaan begeleiden. En om me nog beter aan te kunnen sluiten op de Nederlandse markt en me bij een beroepsvereniging aan te kunnen sluiten heb ik ook de opleiding tot leefstijl coach afgerond aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

Als ik mijn klanten begeleid, weet ik waar ze mee worstelen, ik herken het. De lat hoog leggen, je overal verantwoordelijk voor voelen, alles goed willen doen, moeite hebben om jezelf op de eerste plaats te zetten, schuldgevoel als je dat doet.

Ik vind het mooi om samen met hun de balans op te maken in deze levensfase. Dat we even stilstaan bij alles en dan de koers uitzetten naar waar ze naartoe willen. Samen bepalen we elke keer concrete stappen die helpen om het doel te bereiken.

Ze zeggen wel eens, je doelgroep staat voor je neus. Dat ben jezelf. En het zijn de vrouwen die bij me zijn gekomen voor hulp. Het is niet zo gek als je de link legt tussen waar ze mee worstelen en hun leeftijd. Want als je boven de 40 bent veranderen er nou eenmaal dingen.

  • je hebt een huis en je carrière staat (even afgezien van of je het nog leuk vindt)
  • als je kinderen hebt zijn ze misschien al wat groter en hebben ze je niet meer zo nodig
  • misschien is het niet gelukt om kinderen te krijgen en realiseer je je dat het ook echt niet meer gaat gebeuren
  • je merkt dat je lang op de automatische piloot hebt gedraaid om alle ballen in de lucht te houden en nu je er even bij stilstaat merk je hoe moe je bent
  • wat voorheen werkte, werkt nu niet meer; je lijf en hormonen veranderen

Veranderende hormonen. Als je denkt dat je alles hebt gehad komt er ook nog eens de overgang bij. Als je tot hier gekomen bent en nu weg wilt klikken, dat kan. Het is niet een onderwerp waar de meesten graag over praten. Maar het is er nou eenmaal wel en het gaat niet weg. En daar wil ik het met je over hebben.

De overgang is waar we allemaal doorheen gaan. De een wat eerder dan de ander. De een heeft meer klachten dan de ander. Ik wil jou laten zien en inspireren dat je met je leefstijl heel veel kunt doen aan je klachten.

Ik wil het er ook over hebben dat het meer is dan een reeks klachten. Ja, het is een lastige fase maar het kan ook een mooie fase zijn. Het is een transitie waar alle vrouwen doorheen gaan. Met de juiste tools en mindset kun je zien dat je er makkelijker doorheen komt, maar ook dat je er sterker en optimistischer uit kunt komen. We doen het met kleine stapjes.

Ik ben Matthea

ik doe niet aan hypes, geen diëten, geen quick fixes

ik ben praktisch, nuchter, ik ben mild maar indien nodig hou ik je een spiegel voor

ik geloof er echt in dat je nooit te oud bent om te leren, om nieuwe dingen te doen en dat er nog zo veel kan!

dit is niet het einde, dit is het begin!

geen hypes

Geen diëten, geen quick fixes, geen rare hypes. Nuchtere, haalbare, praktische en blijvende oplossingen.

ervaring

Gediplomeerd health en leefstijl coach. En daarnaast ervaringsdeskundige.

missie

Het is mijn passie om jou te helpen een leefstijl neer te zetten en je leven vorm te geven op een manier die bij jou past.

Even kennismaken?

Matthea is een fijne coach: ze luistert goed en geeft praktische adviezen die voor mij de aanzet zijn geweest om bepaalde (onbewuste) routines te doorbreken. Ik probeer nu bewust te zorgen voor momenten op de dag waarop ik weer kan ‘opladen’ waardoor ik me energieker voel en minder snel vermoeid raak.

Jessica