Over mij

Ik ben Matthea. Moeder van twee meisjes, gecertificeerd Health Coach en Personal Coach en gediplomeerd geaccrediteerd Leefstijl coach.

Er is veel te doen, niet genoeg tijd, je moet keuzes maken, prioriteiten stellen, dat soort dingen. Dat weet ik. Het leven is vol, vaak gestresst en dan is het lastig om aan je gezondheid te blijven werken. Daarom help ik jou met hoe je in een druk leven met van alles wat moet, op een leuke en haalbare manier aan je gezondheid en geluk bezig bent.

Ik weet ook hoe het is dat je op een bepaald moment het gevoel hebt dat er iets mis is met je gezondheid. Dat had ik op mijn 40ste. Terugkijkend, met wat ik nu weet, kan ik wel ongeveer uittekenen wat er was. Maar toen was ik vooral bezig met waarom ik zo moe was, geïrriteerd, hongerig, niet happy. Ook al zat ik in Australië, wat ik zo graag wilde. Maar ik was niet op mijn best om daar elke dag van te genieten.

Ik kon gewoon doorploeteren

… op koffie. Of lukraak supplementen. Of met anti-depressiva die de huisarts daar me voorschreef na me 5 minuten gesproken te hebben. Die anti-depressiva nam ik niet. Ik ging op zoek naar andere hulp. En ik startte met mijn opleiding aan the Institute for Integrative Nutrition. Toen helemaal niet met het idee dat het mezelf zou helpen, maar met het idee om anderen te gaan begeleiden als Health Coach.

Terwijl ik de opleiding deed, ging ik zelf stap voor stap toepassen wat we leerden. Ook al aten we al vrij gezond, ik ging toch anders eten, dat hielp enorm. Ik ging meer tijd voor mezelf claimen en ging dingen doen die ik leuk vond. Ik vond een vorm van bewegen die bij me past en waar ik van oplaad. En zo bouwde m’n gevoel van energie, vitaliteit en geluk weer op.

Mijn aanpak

}

Elke dag kleine stapjes

In plaats van naar dat ene grote doel kijken (stel je wilt 10 kilo afvallen), kijk eens naar wat je op dagelijkse basis aan stapjes kunt zetten. Bijvoorbeeld een gezonde lunch of meer water drinken.

Gezond begint in de keuken

Sommige mensen geloven dat gezond begint bij sporten. Ik geloof dat gezondheid start met je voeding. Want als je geen energie hebt, hoe kun je dan sporten? Begin maar in de keuken en met wat je eet.
J

Geluk is gezond

Met alleen voeding en beweging bereik je best veel maar als je je echt fijn wilt voelen kijken we ook naar stappen om je geluk te vergroten. Bv rust en ontspanning, maar ook dingen doen die je leuk vindt en wat maakt jou eigenlijk gelukkig?
Z

Praktisch en haalbaar

Ik hou van een nuchtere, haalbare, praktische aanpak. Vooral diëten maar ook bepaalde lifestyles zijn zo rigoreus en ingewikkeld, dat houdt niemand vol. Het moet toepasbaar zijn in een normaal, druk leven.
v

Iemand die met je meekijkt

Soms lukt het een dag niet. Of een paar dagen. Of denken we onszelf gek met negatieve gedachten. Dan is het fijn dat er iemand met je meekijkt en je gedachten weer op een goed spoort helpt te zetten.
e

Niet eerst afvallen, eerst gezond

Veel vrouwen die me aanspreken willen afvallen. Maar een lijf wat niet gezond is, kan niet afvallen. Bij vrouwen is het door hormonen nog eens extra ingewikkeld. En vaak komt er meer bij kijken dan alleen eten. Gezond eerst, dan misschien afvallen.

De 3 pijlers van een gezond en gelukkig leven volgens Matthea

Je lijf

Een van de drie pijlers van een gezond en gelukkig leven. Ze zeggen wel eens, als je gezond bent wil je van alles. Als je niet gezond bent, wil je maar 1 ding – gezond zijn. Hoe je voor je lijf zorgt wordt vanaf je 40ste extra belangrijk. Vooral voor vrouwen met veranderende hormonen. Dus wat eet je, eet je genoeg, hoe beweeg je, rust je genoeg, hoe zorg je dat je genoeg slaapt. Al deze dingen hebben impact op je lijf.

Je hoofd

De tweede pijler. Wat gaat er in je hoofd om. Heb je veel stress? Hoe denk je over jezelf en over wat je wilt bereiken? Hoe ga je om met een dag dat het wat minder gaat? Door aan de slag te gaan met je mindset bereik je ook veel. Dat heeft weer invloed op je stress niveau, hoe je slaapt en hoe je omgaat met evt tegenslag.

Je hart

De derde pijler van een gezond en gelukkig leven. Zonder al te zweverig te willen zijn, maar als je niet weet wat er in je hart leeft, als je dat lang genegeerd hebt, of je weet niet hoe het te volgen, dan kun je nog zoveel groene smoothies drinken als je wilt, maar dan nog voel je je niet vitaal en gelukkig. Dus daar kijken we ook naar. Wat deed je vroeger maar nu niet meer. Wat voor hobby zou je willen doen. Misschien wil je iets heel erg uit je comfort zone doen maar durf je niet. Dit hoeft niet in 1x trouwens, je hart volgen kan ook in kleine stapjes.

Meer weten?

Weten wat ik voor je kan betekenen, eens kennismaken, dat kan. Neem gerust contact op dan praten we daar over.

Boek hier een gratis kennismaking in (dat kan trouwens gewoon vanuit je huiskamer, via Skype of telefonisch) of stuur me een mailtje [email protected]