[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.8.2″ custom_margin=”|50px||50px|false|false”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.8.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Over mij

 

Ik ben Matthea en samen met m’n twee dochters woon ik in Amsterdam.

Gezondheid was nooit iets waar ik mee bezig was. Gezegend met een gezond lijf stond ik er nooit bij stil en toen ik jong was heb ik het ook aardig verwaarloosd. Roken, vaak de kroeg in als student, ontbijt overslaan toen ik werkte, niet luisteren naar signalen van m’n lichaam (honger bv). Tot ik rond de 40 was, we voor de tweede keer met kleine kinderen naar het buitenland waren verhuisd (wat ik zelf graag wilde, dat daar geen misverstanden over bestaan ;)) en ik vooral moe was en me wat door de dag sleepte. Ik genoot van onze avonturen, maar m’n lijf en misschien vooral m’n hoofd hadden niet meer de energie en de fitheid die ik altijd voor lief nam. Ik sliep slecht, was snel geïrriteerd en de laatste zwangerschapskilo’s zaten me ook dwars.

Misschien herken je dit; ik ging eerst naar de huisarts. ik dacht ijzerpil erin en we kunnen weer door. M’n bloed was goed, ik was zo gezond als een vis, maar ook Australische huisartsen hebben maar een minuut of 10 en ze schreef me anti depressiva voor. Ik ging met het recept naar huis, heb het in een la gelegd en ik dacht ik ben volgens mij niet depressief. En hier begon mijn zoektocht naar weer meer energie, meer plezier, een fit gevoel. Ik startte met de opleiding tot Health Coach en dit gaf me eigenlijk alle handvaten om stap voor stap met m’n gezondheid aan de slag te gaan en mezelf weer op het juiste spoor te zetten als het ware.

Zoals ik mezelf onder de loep heb genomen, zo kan ik jou ook helpen om alles eens onder de loep te nemen. Voeding, beweging, maar ook ontspanning, slaap, wat geeft je energie en wat kost je vooral energie. We leven in een gejaagde maatschappij; er moet veel en er wordt veel van ons verwacht. Maar we verwachten ook veel van onszelf. Dat kun je best een tijdje volhouden – de een wat langer dan de ander – maar op een gegeven moment is het op. Dan is het tijd om eens uit de molen te stappen en de balans op te maken. Dat is echt mijn missie; om jou goed voor jezelf te laten zorgen vanuit zelfliefde, omdat je het waard bent.

Weg met de vermoeidheid

Mijn passie is om meer rust terug te brengen in je leven. Stress is niet weg te denken, werk is vaak druk, er gebeuren dingen in je leven die pittig zijn. Steeds meer mensen voelen zich eigenlijk continu opgejaagd, zijn moe, hebben geen energie en de werk/privé balans is zoek. Je leeft onder druk en vaak jarenlang op de automatische piloot. Je zorgt voor je gezin, je familie, dat alles in orde is maar jezelf ben je kwijtgeraakt. Vermoeidheid, lusteloosheid, extra kilo’s zijn allemaal signalen dat het tijd is om wat te gaan doen. En daar help ik je graag bij. Samen maken we de balans op waar je staat en wat je wilt. Hoe ziet je dagindeling eruit, waar krijg je energie van (en waarvan niet), wat eet je, wat voor vorm van bewegen vind (of vond) je leuk, en vooral hoe kun je ontspannen. Wat vind je leuk om te doen, waar laadt je van op. Met concrete, haalbare actiepunten ga je aan de slag en je zult al snel merken dat je je energie weer terugkrijgt, dat je meer plezier ervaart en dat je je fitter gaat voelen.

Mijn aanpak

Ik hou van een nuchtere, haalbare, praktische aanpak. Vooral diëten maar ook bepaalde lifestyles zijn zo rigoreus en ingewikkeld, dat houdt niemand vol. Het moet toepasbaar zijn in een normaal, druk leven.
Soms lukt het een dag niet. Of een paar dagen. Of denken we onszelf gek met negatieve gedachten. Dan is het fijn dat er iemand met je meekijkt en weer op het goede spoor helpt te zetten.

Dus, voel je je moe, futloos, zit je gewicht je niet lekker en ben je voor je gevoel wat vastgelopen?
Heb je zin in meer energie, plezier en passie in je leven maar kun je daarbij hulp gebruiken?
Je bent van harte welkom!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]