Ik ben Matthea. Moeder van twee, gecertificeerd Health Coach en Personal Coach. Er is veel te doen, niet genoeg tijd, je moet keuzes maken, prioriteiten stellen, dat soort dingen. Dat weet ik. Het leven is vol, vaak gestresst en dan is het lastig om aan je gezondheid te blijven werken. Daarom help ik jou met hoe je in een druk leven met van alles wat moet, op een leuke en haalbare manier aan je gezondheid en geluk ‘werkt’.
Perfectionisme kan je aardig in de weg zitten. Of teveel willen in 1 keer. Heb jij ook wel eens gezegd: maandag begin ik met sporten. Na de vakantie ga ik gezond eten. Maar dan komt het leven weer tussendoor – er is altijd wel iets belangrijkers dan jij – en de klad komt er weer in. Met vallen en opstaan heb ik geleerd om juist mezelf belangrijker te maken. Luisteren naar m’n behoeftes en daar ook iets mee doen. Doe wat je kan doen, de lat omlaag, de druk er af. Lief zijn voor jezelf en voor elkaar. Rustiger leven, langzamer. Het hoeft niet perfect. Dan is het leuk, haalbaar en blijvend.
Maar hoe ben ik hier zo gekomen…. Misschien net als bij jou, als je wat ouder wordt, de 40 nadert en/of je krijgt een kind, dat zijn vaak van die momenten dat je wat gezonder gaat leven, bewuster. Bij mij begon het al met anders koken. Geleidelijk gingen alle pakjes en zakjes de keuken uit. Maakte ik steeds meer zelf. Maar toen de meisjes geboren waren, wij al 3 internationale verhuizingen achter de kiezen hadden en in Australië woonden (wat ik zelf graag wilde) was ik vooral moe, sliep niet lekker, was vaak ongeduldig, steeds honger en van die suikerdips. Om mezelf te blijven ontwikkelen, en niet alleen maar expat-vrouw en moeder te zijn, had ik een coachopleiding bij het NCOI gevolgd en begon ik in Australië aan een opleiding bij the Institute for Integrative Nutrition om Health Coach te worden. Voedingsadvies combineren met coaching, dat leek me wel wat. In mijn opleiding leerde ik dat je in plaats van dingen weghaalt (wat je doet als je op dieet gaat) juist dingen toevoegt die goed voor je zijn. Zo verdwijnt wat niet gezond voor je is vanzelf. Ik leerde dat wat voor mij werkt niet voor jou hoeft te werken; dus ik ga je bijvoorbeeld niet opleggen dat je vegetarisch moet worden, of vegan. Ik leerde er dat het stap voor stap beter werkt dan alles in 1 keer moeten doen. Ik ging anders eten – minder brood, meer groente, meer water drinken, meer goede vetten. Ik ging meer bewegen – maar dan wel iets wat ik echt leuk vind anders lukt het niet. Ik ging meer dingen doen dit ik leuk vind en nam meer tijd voor mezelf. M’n mindset veranderde – van zelfkritiek naar meer mildheid en acceptatie. En dit wil ik jou ook leren. Een lifestyle die plezierig en haalbaar is. Omdat er meer is in het leven dan geobsedeerd bezig zijn met gezond eten (hoewel eten van grote invloed kan zijn op hoe je je voelt, don’t get me wrong). Net als jij ben ik een moeder die het beste wil voor haar gezin. En wat ik wil is dat we de druk er af halen, ons minder schuldig voelen, dat de lat flink omlaag mag. Dat er meer lol in het leven komt. Want gezondheid is meer dan alleen salade eten en groene smoothies drinken. Het is ook een leuke baan en/of hobby, leuke vrienden, aardig zijn voor jezelf, voldoende ontspannen, een beetje lol. En van mij mag je nog rustig een wijntje drinken en een taartje eten. Want ik vind jezelf alles ontzeggen niet gezond. Je zou zo maar per ongeluk af kunnen gaan vallen! Leuk dat je hier bent!

 Contact

Ik vind het leuk om van je te horen. Stuur gerust een e-mail of vul dit formulier in.

Meer info

Adres: Emmy Andriessestraat 38, 1087 MJ Amsterdam Tel: 06-23344091 e-mail: info@mattheaosinga.com

Wil je weten of je chronisch moe bent? En aan de slag om meer energie te krijgen en je fitter te gaan voelen?

We zijn allemaal wel eens een dagje moe. Maar soms duurt het langer en moet er echt iets gebeuren.
Doe de checklist en ontdek hoe het met je is. Daarna ontvang je van mij 3 tips waarmee je kunt gaan afrekenen met moe zijn. 

Gelukt! Check je inbox.

Enter your details to grab my FREE awesome freebie #2

To edit this opt-in text/box, refer to the Initial Set Up Instructions Page

Success! Check your inbox!

Enter your details to grab my FREE awesome freebie #3

To edit this opt-in text/box, refer to the Initial Set Up Instructions Page

Success! Check your inbox!

Pin It on Pinterest