Snel rust in je hoofd.

In de natuur komen de oplossingen vanzelf.
Soms met een beetje hulp

 

Pieker je veel?

Zit je veel in je hoofd?
Heb je last van stress,
Kun je moeilijk keuzes maken,
Vind je het lastig om voor jezelf te kiezen,
Heb je het gevoel dat je vastzit,
Voel je je vaak overprikkeld,
Wil je met je gezondheid aan de slag maar weet je niet welke stap te zetten
Sta je ervoor open om eens wat anders te doen en ga je met mij naar buiten?

Ik heb een mooie plek, een stukje wildernis onder de rook van Amsterdam, goed bereikbaar.

Wil je rust en ruimte in je hoofd?
Met natuurcoaching zul je dit ervaren:

 • je hebt weer ruimte in je hoofd
 • je bent tot rust gekomen
 • het is stress verlagend
 • je hebt weer contact gemaakt met je gevoel
 • daardoor weet je beter wat je wilt en kun je makkelijker keuzes maken
 • je krijgt helderheid en weet welke stap je kunt zetten
 • je hebt weer frisse energie
Met een concrete haalbare actie (en frisse energie) ga je naar huis.
Ben je benieuwd, ik leg het graag uit.

Wat is natuurcoaching?

  Natuurcoaching is echt iets anders dan wandelcoaching.

  Wandelcoaching doe ik ook. Dan doe je een sessie die je normaal online zou doen of in een praktijkruimte wandelend. Mensen vinden dat fijn zeggen ze vaak. Je zit niet tegenover je coach, het praat makkelijker, je bent in beweging en dat zet ook je hoofd in beweging, je gedachten worden geordend en vaak komen oplossingen vanzelf. En je bent lekker buiten!

  Bij natuurcoaching wordt wat minder gepraat. Je start vaak in stilte, je loopt dan even op een kalm tempo met mij om al tot rust te komen. Verder wordt bij natuurcoaching de omgeving als tool ingezet voor het gesprek. Hoe dat er precies uitziet dat kun je ervaren bij een sessie. Daarnaast is in de natuur zijn heel rustgevend. Het groen, de frisse lucht, de stilte, het werkt stress verlagend en je komt tot rust.

   

  Voor wie is het?

  Als je je hierin herkent: een vol hoofd, stress, slecht slapen, piekeren, moeilijk keuzes kunnen maken, het gevoel dat je vast zit, het lastig vinden om voor jezelf te kiezen, snel overprikkeld, een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor je vaak teveel hooi op je vork neemt, perfectionisme waardoor dingen eigenlijk langer duren dan nodig, je wilt met je gezondheid aan de slag maar je weet niet waar te beginnen.

  Als je open staat voor een nieuwe ervaring die echt goed werkt!

  Mijn missie is dat jij goed voor jezelf gaat zorgen

  Ik ben Matthea. Ik geloof dat je eerst gezond moet zijn wil je kunnen afvallen. Ik help jou om je weer goed te voelen, fitter, gezonder. Je lijf volgt vanzelf.

  Vanuit mijn Friese roots krijg je een praktische, nuchtere benadering. Geen ingewikkelde toestanden maar juist tips die in een normaal leven passen en bij jou.

  Bijna al m’n klanten komen naar me toe omdat ze af willen vallen. Vaak bij de kennismaking vertellen ze ook dat ze minder stress willen, meer energie en een betere werk/privé balans.
  Ook al speelt voeding en beweging een grote rol in m’n begeleiding, eigenlijk ligt de focus vooral op ontspanning, stress reductie, hoe je je energie weer opbouwt en hoe je een leven leidt wat bij jou past en waar je lol in hebt.

  Want stress is eigenlijk de onderliggende oorzaak van veel gezondheidsproblemen. En als je geen energie hebt is het lastig om met je gezondheid aan de slag te gaan.

  Het is mijn missie om jou goed voor jezelf te laten zorgen, vanuit een gevoel dat je het waard bent en omdat je het verdient.

  Ik geloof namelijk dat we in de drukte van het leven onszelf een beetje vergeten. Dat we onszelf niet genoeg waard vinden om goed voor te zorgen.

  Dus krijg je van mij geen dieet, geen weekmenu’s, geen sportregime. Dat werkt maar kort.
  We hebben het niet over goed of fout, wat wel en niet mag.

  Ik wil namelijk dat je iets aanleert wat goed voelt, wat bij jou past, wat echt van jou is.
  We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt, wat werkt voor jou.
  We gaan ervoor zorgen dat je meer tijd voor jezelf (durft) te nemen. Dat je af en toe even stilstaat bij jezelf. Zo leer je wat je behoeftes zijn en wat je echt nodig hebt.

  Een soort grote beurt maar dan niet voor je auto, maar voor jou.

  Je mag nu voor jezelf gaan zorgen.
  Investeren in jezelf en in je gezondheid.

  Ik sta klaar om je te helpen, ook buiten! Je bent van harte welkom.

  Matthea Osinga

  Reviews

  Ik vind Matthea’s laidback aanpak heel fijn

  Ik deed mee aan het groepsprogramma omdat ik me energieker wilde voelen, gezonder eten en afvallen.

  Wat ik leerde tijdens het programma is dat ik heb ingezien dat ik op dit moment in de eerste plaats beter voor mezelf moet zorgen. Dat betekent minder streng zijn voor mezelf en zorgen dat ik meer slaap. Dat laatste is een enorme uitdaging met een bijna peuter die nog niet doorslaapt… Pas als ik me energieker voel, kan ik verder met afvallen. Tot die tijd maak ik gezondere keuzes met eten en merk ik dat dat me ook al meer energie geeft!

  Ik vind Matthea’s laidback aanpak heel fijn. Ze legt niemand iets op of dwingt mensen ergens toe, maar helpt ze in te zien dat het een stuk minder ingewikkeld is om goed voor jezelf te zorgen dan je zou denken. Bovendien heeft ze hele handige tips die de ratrace die het soms is met kids, werk en eten makkelijker maken. Ze is heel erg betrokken en stelt zichzelf ook kwetsbaar op, wat prettig is en ze doet inzien dat het heel normaal is als je het allemaal even boven het hoofd groeit.”

  Judith

  Happy I joined

  I joined the group program because I wanted to lose some weight and to know how to eat healthier. I really liked the group program. Matthea shared practical tips. Now I feel much better, I know how to make healthier choices. I feel healthier because of it. Happy I joined.

  Anna Csanadi

  Zo kun je meedoen

  Neem contact op als je vragen hebt. Je kunt ook een kosteloze kennismaking boeken om te bespreken wat je wilt bereiken en hoe ik je help.

  Losse sessie, een natuurcoaching sessie duurt 1,5 - 2 uur. 

  De introductieprijs is € 90,-

  ​Heb je interesse om dit te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  x3; 3 sessies buiten. Je maakt echt even pas op de plaats, een grote beurt voor jou.

  De introductieprijs is € 250,-

  ​Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  Wil je vast kennismaken om te kijken of dit iets voor je is? Boek dan een gratis gesprek via de telefoon of videobellen.