Matthea Osinga

Vrij van dieet

Van overprikkeld naar rust

Leer praktische tools om meer energie en rust te hebben

Ik ben Matthea Osinga en ik leer hoogsensitieve vrouwen van 40+ die vastlopen met gezondheidsklachten en die eens goed stil willen staan bij zichzelf om beter voor zichzelf te zorgen zodat ze meer energie hebben, fitter en gelukkiger zijn.

Niet langer gefrustreerd omdat je tegen je eigen beperkingen aanloopt

Je hebt je altijd een beetje anders gevoeld dan anderen. Je vraagt je ook geregeld af of er iets mis met je is. En vaak ben je gefrustreerd dat je je weer moet terugtrekken om op te laden; je loopt dan tegen je eigen beperkingen aan. 

Van last naar kracht

 • je voelt je vaak gestresst
 • als je veel tegelijk moet doen voel je je overspoeld en overweldigd
 • je pakt zoveel dingen op (geluiden, geuren, stemmingen) dat je je vaak overprikkeld voelt
 • soms loopt je energie heel snel weg en voel je je vreselijk moe
 • vaak lig je wakker en spookt alles door je hoofd waardoor je niet lekker uitrust
 • je hebt allerlei (vage) gezondheidsklachten.
 • je ervaart hoe je bent vaak als last en je zou je graag krachtig voelen
 • je hebt vaak het gevoel dat je abnormaal bent
Prikboard met motiverende spreuk

Ben jij HSP?

Twijfel je nog of je HSP bent dan heb ik een checklist voor je die kun je hier meteen downloaden. Een goed boek om te lezen is Hoog Sensitieve Personen van Elaine Aron.

Ja, misschien ben je inderdaad anders. Het is tijd om dat te gaan vieren!

Al zolang je je kunt herinneren voel je je anders dan anderen. Misschien zeiden ze vroeger al wel eens tegen je ‘joh stel je niet zo aan’ of ‘doe niet zo gevoelig’. Dus ben je je aan gaan passen om maar mee te kunnen doen. Maar van binnen voelde je dat je afwijkt en je loopt steeds tegen je beperkingen aan. Tenminste, zo voelt het, als beperkingen.

Want je kunt niet alles wat anderen zo makkelijk lijken te kunnen. Omdat je zo lang alle signalen van je lichaam hebt genegeerd heb je al een burn out gehad. Werk is vaak lastig omdat je voor je gevoel niet goed mee kunt komen. En ook een sociaal leven is soms moeilijk voor je om te onderhouden. Je hebt vaak rust nodig en kunt daardoor niet aan alles meedoen. En daardoor voel je je gefrustreerd en anders en je vraagt je soms af ‘waarom kan ik dat niet gewoon’.

Ja, je bent anders. Maar het brengt ook zoveel mooie dingen met zich mee. Het is tijd om die talenten meer naar voren te laten komen en ze in te zetten in je leven. Maar om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je goed voor jezelf gaat zorgen. Als jij meer rust hebt en meer energie, als je goed weet wat jij nodig hebt en je hebt praktische tools in handen waarmee je goed voor jezelf zorgt, dan kun je hoe je bent gaan inzetten als kracht.

 

met de stroom mee zwemmen

Voorkom of herstel van een burn out

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Eens uit het rad stapt na jaren van zorgen voor anderen en alles draaiende houden om tijd te nemen voor jezelf en de balans op te maken,
 • Iemand hebt die even echt naar je luistert en met je meekijkt, je motiveert en inspireert,
 • Goed voor jezelf gaat zorgen omdat je dat best een beetje vergeten bent (of gewoon geen tijd had) de afgelopen jaren,
 • Je leven (opnieuw) vorm kunt geven zoals het bij jou past,
 • Concrete stappen gaat zetten,

zodat je weer meer energie krijgt, minder moe bent, je krachtig en gezond voelt, ontspannen en gelukkiger. Je hebt niet meer het gevoel dat je tegen de stroom inzwemt maar eindelijk met de stroom mee.

 

Coaching voor hsp’ers

  Wil jij die echte aandacht? Alles eens onder de loep nemen, de balans opmaken, doelen bepalen voor de tijd die komen gaat en stappen zetten om daar te komen? Dan is dit 1-op-1 traject echt voor jou.

  Je hebt altijd voor iedereen gezorgd. Voelde je overal verantwoordelijk voor. Wilde alles goed doen (en iedereen te vriend houden). Maar dat hoeft nu niet meer. Je mag er in ieder geval even pauze van nemen en voor jezelf kiezen. Want als jij je goed voelt, gezond bent en gelukkig, is dat niet alleen fijn voor jou, maar ook fijn voor iedereen om je heen.

  Resultaat wat je mag verwachten:

  • Je begrijpt je klachten beter.
  • Je hebt praktische handvatten en tools om goed voor jezelf te zorgen op een manier die bij jou past en die haalbaar is.
  • Je voelt meer energie.
  • Je voelt je meer ontspannen en gelukkiger.
  • Je bent minder prikkelbaar en minder gestresst en ervaart rust.
  • Je bent weer blij met jezelf.
  • Je kunt wie je bent omarmen en je talenten in gaan zetten. 

  Wat krijg je:

  • 6 sessies van 45 minuten verspreid over 3 maanden met mij waarin we ingaan op jouw persoonlijke situatie, jouw doelen en welke stappen je kunt gaan zetten
  • Iemand die luistert, je een spiegel voorhoudt, je de mogelijkheden laat zien, je motiveert en inspireert.
  • Tussentijds contact voor als je het even niet meer weet of vragen hebt.
  • Bonus: een extra sessie cadeau 3 maanden na afloop van het programma om evt vragen te beantwoorden, iets wat vastgelopen is weer vlot te trekken, misschien nog even een stok achter de deur.

  Onderwerpen die aan bod komen:

  • De balans opmaken; waar sta je nu en wat wil je bereiken?
  • Voeding; met voeding kun je de impact van stress en overprikkeling verminderen. Ik leer je hoe.
  • Beweging; bewegen is heel belangrijk om weer in contact te komen met je lijf en uit je hoofd. Vooral buiten bewegen helpt je weer te aarden. We zoeken een manier van bewegen die bij jou past.
  • Stress en ontspanning; we brengen in kaart welke stressoren je hebt, wat jou energie kost en oplevert en we stellen een soort toolbox samen van dingen waarmee je ontspant zodat je oplaadt, 
  • Slaap, goed slapen is cruciaal voor hsp’ers. Maar juist door een overactief hoofd slapen we vaak minder. Leer de tools om beter te slapen.
  • Mindset;  hoe maak je jezelf prioriteit als je geneigd bent om vooral met anderen bezig te zijn. En hoe ga je op zoek naar kansen in plaats van problemen.
  • Zingeving; heel belangrijk voor hsp’ers. Hoe geef jij zin aan je leven, waar haal je voldoening uit?
  • Vorm je leven naar wat bij jou past.
  • Maar ook: grenzen aan geven, zelf-compassie (een cruciale tool), jezelf accepteren zoals je bent, je behoeftes herkennen, leren luisteren naar je gevoel.

  ​Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten, neem dan contact op.

  Jezelf en je gezondheid op 1

  Leer uit je hoofd te komen en meer in contact met je gevoel. Leer sneller keuzes maken. Goed voor jezelf te zorgen. Ervaar het niet meer als last maar als kracht. Meer rust en meer energie.
  Je investering in dit traject is € 499  (Betaling kan in een keer of in termijnen).

  Je zorgt goed voor jezelf omdat je weet dat je het waard bent

  Ik ben Matthea. Ik leer sensitieve vrouwen van 40+ die vastlopen met gezondheidsklachten en eens echt stil willen staan bij zichzelf, praktische tools om goed voor zichzelf te zorgen waardoor ze meer energie, minder stress en meer rust hebben. Ik ben zelf hsp dus ik weet precies waar je dan tegenaan kunt lopen. Maar ik weet ook wat voor mooie eigenschappen je dan hebt.

  Voeding en beweging speelt een grote rol in m’n begeleiding en loopt als rode draad door de trajecten die ik aanbied; maar eigenlijk ligt de focus vooral op ontspanning, stress reductie, hoe je je energie weer opbouwt en hoe je een leven leidt wat bij jou past en waar je lol in hebt.

  Want stress is eigenlijk de onderliggende oorzaak van veel gezondheidsproblemen. En als je geen energie hebt is het lastig om met je gezondheid aan de slag te gaan.

  Het is mijn missie om jou goed voor jezelf te laten zorgen, vanuit een gevoel dat je het waard bent en omdat je het verdient.

  Ik geloof namelijk dat we in de drukte van het leven onszelf een beetje vergeten. Dat we onszelf niet genoeg waard vinden om goed voor te zorgen. Vooral voor hsp’ers is dat lastig omdat je zo afgestemd bent op de ander.

  Dus krijg je van mij geen dieet, geen weekmenu’s, geen sportregime. Dat werkt maar kort. We hebben het niet over goed of fout, wat wel en niet mag.

  Ik wil namelijk dat je iets aanleert wat goed voelt, wat bij jou past, wat echt van jou is.
  We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt, wat werkt voor jou.
  We gaan ervoor zorgen dat je meer tijd voor jezelf (durft) te nemen. Dat je af en toe even stilstaat bij jezelf. Zo leer je wat je behoeftes zijn en wat je echt nodig hebt.

  Een soort grote beurt maar dan niet voor je auto, maar voor jou.

  Je mag nu voor jezelf gaan zorgen.
  Investeren in jezelf en in je gezondheid.

  Ik sta klaar om je te helpen, je bent van harte welkom.

  Matthea Osinga leefstijlcoach voor midlife en overgang

  Reviews

  Matthea is een zeer prettig persoon

  Matthea is een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Ik kon bij haar goed mijn verhaal kwijt en ze voelde goed aan waar ik mee worstelde. Ze geeft nuttige en vooral praktische adviezen en tips.
  Ik heb veel gehad aan het 3 maanden programma dat ik met haar heb doorlopen. Niet alleen aan de gesprekken die we hebben gevoerd, maar ook aan de recepten en voedingsadviezen die ze me heeft gegeven.
  Ik kan zeggen dat ik nu meer ín balans ben en meer naar mezelf en mijn lichaam luister. Dit is dankzij de hulp van Matthea.

  Saskia van Daalen

  Ik voel me een stuk rustiger en ontspannener

  Ik kon bij Matthea goed m’n verhaal kwijt, ze luistert en straalt rust uit. Ze heeft me goed laten inzien waar m’n stress triggers zitten en hoe ik daarmee omga. Ik heb ook geleerd dat het heel belangrijk is dat ik goed voor mezelf zorg en dat ik mezelf vaker voorop mag zetten. Ik neem nu meer rust en doe dingen die goed voor me zijn. Ik voel me een stuk rustiger en ontspannener.

  Veronica

  Wil je even kennismaken om te kijken of dit bij je past? Boek dan een gratis kennismaking in via de telefoon of videobellen.

  Vragen & antwoorden

  Hoe lang duurt dit traject?

  We werken 3 maanden samen. We gaan samen stappen bepalen die passen bij jou in in jouw leven. Die stappen houden we klein want dan is het haalbaar en boek je ook echt resultaat. Op dat resultaat bouw je verder met een volgende stap. Nieuwe gewoontes aanleren kost nou eenmaal een beetje tijd. Het doel is dat je een leefstijl hebt die blijvend is.

  Hoe kan ik dit traject volgen?

  Je kunt dit traject live doen met mij in Amsterdam (IJburg) of online vanuit je eigen huis. Als we elkaar live ontmoeten doen we de sessies lopend. Mijn klanten geven aan dat dit prettig is. Het praat makkelijker omdat je niet tegenover je coach zit, buiten komen de oplossingen vaak vanzelf, je bent in beweging en daardoor komen je gedachten op een rijtje. En je bent lekker buiten!

  Voor wie is het?

  Als je je herkent in de klachten, als je open staat voor nieuwe dingen, als je bereid bent om alles eens goed onder de loep te nemen en echt stappen wilt gaan zetten. Je weet dat je geen kant en klare oplossing krijgt, geen dieet, geen schema's. Dat werkt namelijk maar tijdelijk en daarna lukt het niet meer. Wij gaan voor een blijvend resultaat!

  Voor wie is het niet?

  Als je op zoek bent naar een quick fix, een dieet plan, of een specifiek dieet.

  Ik heb al zo weinig tijd, hoe moet ik hier nou tijd voor maken?

  Ik snap dat je een druk leven hebt. Veel vrouwen hebben nogal wat op hun bord liggen en voelen daardoor veel druk en stress. Ze slapen daardoor ook slecht. Je hebt dan het gevoel dat je al aan je max zit. Maar bedenk eens wat het je oplevert als je beter gaat slapen, minder stress voelt? En je daardoor lekkerder in je vel voelt? En dus ook meer aan kan? Dat is het resultaat als je wat tijd hierin investeert. Een investering in jezelf.