Gisteren was het moederdag.

Wat vind jij er eigenlijk van?
Commercieel gedoe?
Of denk je nou doe in ieder geval die dag maar anders sta ik nooit eens op het podium? 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Ik vind het van alles wat.
Het is natuurlijk een commercieel iets. En het is best leuk als er eens wordt stilgestaan bij wat je allemaal doet. En als ik zie hoe leuk (en belangrijk) de kinderen het vinden, dan vind ik het ook wel weer schattig.

Maar ik heb er ook een dubbel gevoel bij omdat ik eigenlijk vind dat ik helemaal niet zo’n goede moeder ben. Kijk, iedereen doet het op z’n eigen manier, en wat is goed en wat is slecht.

Maar ik vind het pittig, moeder zijn.
Na de bevallingen was ik enorm mezelf niet.
Ben mezelf in de loop der jaren ook aardig kwijtgeraakt.
Heb lang full time voor ze gezorgd, dat had ik achteraf gezien (of zelfs toen ik er middenin zat) beter niet kunnen doen. Was wsl een leukere moeder geweest als ik buitenshuis had gewerkt.

En ook nu, ik worstel met het opeisen van mijn ruimte, omdat ik vind dat het na al die jaren nu echt mijn tijd is. En ik heb als hsp-er ook aardig wat tijd alleen nodig. Echt best veel. Klinkt wellicht hard en ego maar ik wil er graag eerlijk over zijn.

En als ik dan net de Hennes binnen ben en na 10 minuten moet er alweer iemand naar de wc dan ben ik niet de geduldigste.

Maar ze horen bij me. Dat ook weer.
Ik doe het op mijn manier.
Ik laat steken vallen, maar doe andere dingen weer goed. Humor bv. Ook niet onbelangrijk. En misschien het voorbeeld dat je als moeder ook je eigen dingen hebt en wil doen.

De liefde die ik van ze krijg is onvoorwaardelijk. Ook na alle fouten die ik maak.
Dat is prachtig maar soms voel ik me er schuldig van.

Het leven nu vormgeven zodat het bij ieder past.
En dat ze daarin opgroeien met het idee dat ze geliefd zijn.
En ook dat ze vleugels krijgen om uit te slaan.
En dat ze hun weg lopen die de hunne is.

Happy Mother’s day.
Ook de moeders van de vlindertjes in de hemel. De moeders die geen moeder konden worden. Of gekozen hebben om geen moeder te zijn maar wel een belangrijke rol vervullen in het leven van een ander, klein of groot.

Tot slot nog een oproep:

Ik ben op zoek naar max. 3 moeders die feedback willen geven op een nieuw concept dat ik ontwikkel voor moeders die chronisch moe zijn. Ben of ken jij zo’n moeder, dan kom ik graag in contact met je. Als dank krijg je een gratis Fit Consult t.w.v. € 97. Stuur me dan een PM op m’n FB page of een berichtje op [email protected] 

Pin It on Pinterest