Vrije Vrouw Verhalen – V van Verlangen

Vrije vrouwen, vrouwen die verlangen naar een leven wat vrij voelt, zonder al die zelf opgelegde regels, een gevoel van vol leven en jezelf zijn. En vandaag wilde ik het hebben over verlangen. Dus de v van verlangen vorige keer dat ik het over vrijheid. Die dingen haken best wel op elkaar in.

Wil je liever luisteren in plaats van lezen? Dat kan hier:

Een aantal maanden geleden heb ik een reading laten doen op mijn bedrijf, op mijn zaak. Maar voordat je afhaakt en dat je denkt van wat is dit voor ‘woowoo’, ik wil dat even delen. En dat is best wel een persoonlijk ding eigenlijk. Maar ik denk dat het voor mij goed is om dat te delen. Om dat in de wereld te zetten. Maar ik denk dat het ook heel mooie aanhaakt op wat ik vandaag wil vertellen over verlangen. Dus ook al heb je geen bedrijf en is dit, denk ik goed om te horen. Ik ga niet het hele stuk voorlezen, ook al zou dat wel willen. Het staat vol met geweldige dingen eigenlijk. En als ik het lees en dat doe ik af en toe, dan gaat het vuurtje weer branden bij mij (en vuur daar gaan we het ook nog een keer over hebben). Maar ik begin met een klein stukje voorlezen.

En dat gaat dus over mij. En dat ik niet erkent wie ik werkelijk ben. En dat ik de motor ben van mijn zaak. dus ik en niemand anders. Maar die motor slaat nu maar af en toe aan mondjesmaat. De uitnodiging is dus om minder zuinig te zijn, maar gulzig te worden. Gulzig in het verlangen, gulzig in het geld.

Kijk naar de geldsaboteurs, ga eraan voorbij en wordt die geld feniks die je bent! 

Het codewoord is dus hier, volheid! Volheid, stroom, genot, extase vol leven, vol op je bek gaan, vol herrijzen in puurheid, Zonder aarzeling, zonder oordeel. Gewoon onbevangen en als een wilde vrouw die niets vreest. Die haar eigen volheid eert.

En die alles in zichzelf draagt en ook kan opvangen. 

Dat is het. De eerste stukje even dat een geweldig stuk. En dan denk ik, ja, dit is het. Dat is mijn verlangen om de de wilde vrouw die in mij zit, en die hebben wij allemaal in ons, om die naar buiten te laten komen. Dus om vol te leven en niet meer dat zuinige, dat afgeknepene; en met het zuinig heb ik het niet over geld uitgeven, maar over zuinig zijn in delen wie Ik ben, me steeds maar een klein stukje laten zien. En dat is dus mijn verlangen. 

De vrouw trouwens die dit doet, dit soort readings, maar ze doet ook andere dingen, is een geweldige Belgische vrouw, Katya Verstraelen. Zoek haar maar eens op.

En dan wil ik het ook over het verlangen te hebben wat ik heel veel hoor in mijn werk. Vrouwen die verlangen naar alleen zijn, tijd voor zichzelf en stilte. Het gevoel van wanneer is het nou eens tijd voor mij. Je hebt jaren voor iedereen gezorgd. opgroeiende kinderen, een partner, je carrière, ouders en al dat soort dingen.

En dan komt er een moment in je leven dat je denkt, ik heb lang op die een automatische motor eigenlijk gedraaid, zonder dat je door hebt en dan word je wakker. En dat is niet ineens. Maar dat is zo’n stemmetje wat fluistert. En het gaat steeds harder fluisteren. en totdat het gaat roepen Wanneer is het nou eens tijd voor mij?

En nu ben ik een boek aan het lezen. Dat heb ik laatst ook gepost. Dat heet ‘Women who run with the wolves’. Dat gaat over de wilde vrouw die wij allemaal in ons hebben met die eigenlijk is getemd. En ik vind die zin zo fantastisch. Rennen met de wolven. Ja, dat raakt bij mij echt aan een verlangen, een vuur.

Je gaat niet letterlijk met de wolven rennen. Maar je snapt denk ik wel waar dat voor staat. En wat voor gevoel dat het geeft, bij mij in ieder geval. Gisteren las ik een stukje over vroeger. En er zijn nog steeds landen of gemeenschappen waar het gebeurt. Als er een vrouw ongesteld is, moet zij zich terugtrekken, want dat is onrein.

In dat boek staat dat het eigenlijk helemaal niet over die onreinheid gaat. En misschien is dat het in sommige gemeenschappen nu wel zo geworden dat het zo wordt gezien. Maar van oudsher is dat omdat er een vrouw als zij het menstrueert, heel goed in contact kan komen met haar gevoel. En dat zij zich om die reden een aantal dagen terugtrekt.

Dus als we het nu hebben over de mensen zoals dat toen ging en nog op bepaalde plekken. Waar een vrouw zich terugtrekt in de dagen dat zij menstrueert is om zich te bezinnen. En om in contact te zijn met haar gevoel en. En dat gevoel, dat verlangen, om ons terug te trekken dat hebben wij nu nog steeds.

Maar omdat we in zo’n drukke maatschappij leven. met veel eisen. Eisen, die stellen wij eigenlijk aan ons zelf stellen ook. De lat ligt hoog en er moet veel. Er gebeurt veel, je krijgt heel veel op je af aan informatie. Maar dat verlangen om in stilte te zijn met jezelf. Ja, dat zit er eigenlijk gewoon in.

Dat hoort bij onze natuur. Dat hoort bij ons, bij die wilde vrouw. En om in contact te zijn met jouw natuur. Maar ook denk ik met de natuur, buiten. En dan staat in het boek Je hoeft niet dagenlang je terug te trekken in een woman’s cave. Je kan ook proberen om, en dat moet je oefenen, in het midden van de je gezinsleven, je drukke werk, zelfs in een kamer vol mensen. All is het maar een paar seconden, een paar minuten, om die stilte in jezelf op te zoeken. Dat heb je niet zomaar onder de knie. Dat weet ik als geen ander. Maar als je het klein maakt, waardoor het haalbaar wordt, lukt het.

Je hoeft het verlangen niet klein te maken. Maar dat de stapjes die je kan zetten om om aan dat verlangen te voldoen, om daar naartoe te werken. Dus ja, als jij het verlangen voelt om een paar dagen alleen weg te gaan. zou ik zeggen, ga er voor! Ga kijken hoe dat mogelijk is. Ga niet denken aan alles wat niet kan, Maar wat kan er wel. En daarnaast kun je dus op dagelijkse basis contact gaan maken met jouw innerlijke wereld door gewoon je even af te sluiten voor wat er om je heen gebeurt en de stilte in jezelf op te zoeken. 

En dan wilde ik nog iets voorlezen. Dat gaat over de verlangens die je voelt. En dat hoeft niet voor iedereen te zijn stilte en alleen zijn. Dus ga eens na wat voor verlangen voel jij? Hoelang heb je dat al? Hoe ziet dat eruit? En wat is de reden dat je het niet doet en hoe zou je het wel kunnen doen.

Ik ga dat stukje voorlezen en dat gaat dus over mij. Maar het is ook heel mooi op jou van toepassing. 

Je hebt eigenlijk niets te verliezen. Je mag echt de bron worden van je eigen leven. En dus van mij, je zaak. Jij bepaalt. Je maakt je te afhankelijk van de omstandigheden buiten je. Terwijl niets buiten je heeft power over jou. Jij hebt dat. Jij bent in controle van jouw leven. Jij bepaalt!

Nou, daar wil ik mij afsluiten met dat stukje. Jij bepaalt! We maken ons te afhankelijk van allerlei dingen buiten ons. We geven de controle eigenlijk volledig uit haar handen  waardoor we de verlangens die we hebben niet tot uiting te laten komen. Dus mijn uitnodiging aan jou is eigenlijk wat ik net zei. Wat is jouw verlangen eigenlijk? Waar droom je van en wat schreeuwt er in jou om aandacht en ga eens kijken hoe je dat op een kleine manier in je dag kan brengen.

Dit was de v van verlangen. Ik heb nog meer V’s in de aanbieding. Je ziet het vanzelf verschijnen. Dank je wel voor het luisteren.

Luister de Vrije Vrouw Verhalen op mijn podcast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...

Vrije Vrouw Verhalen – de V van Vrijheid

Vrije Vrouw Verhalen – de V van Vrijheid

Een podcast over Vrijheid, je kunt het hier meteen luisteren als je liever luistert dan leest: Vrijheid is ook iets posten of maken zonder dat het perfect is. Zonder na te denken.  Vrijheid is voor mij ook een blog plaatsen zonder...