Vrije Vrouw Verhalen – de V van Vrijheid

Een podcast over Vrijheid, je kunt het hier meteen luisteren als je liever luistert dan leest:

Vrijheid is ook iets posten of maken zonder dat het perfect is. Zonder na te denken. 

Vrijheid is voor mij ook een blog plaatsen zonder aan seo te denken en kopjes en de juiste titels.

Perfectionisme hield mij gevangen. Eindeloos nadenken, overdenken. Iets bedenken en ‘dood denken’. Iets maken en weer weggooien. Het niet aandurven. Teen in het water en weer terugtrekken (metaforisch gesproken :))

Veel hsp’ers hebben een overontwikkeld brein. Omdat je zoveel nadenkt over hoe het met de ander gaat, wat voor impact jouw handelen heeft op de ander, wat vindt hij of zij ervan dat ik dit doe. Je wordt een lopend hoofd. En daar komt ook dat perfectionisme vandaan.

Voor mij voelt het als een gevangenis. Omdat ik heel veel van mij niet laat zien. Dingen waar een ander wat aan kan hebben, ik verstop het of slik het in. Ik leef m’n leven niet in volheid maar in een zelfopgelegde kooi. Er is wel verandering in bezig moet ik zeggen trouwens.

We leven in vrijheid en dat is een luxe en dat mogen we koesteren.
Maar heel veel vrouwen (er zijn vast ook mannen maar ik spreek nou eenmaal alleen maar vrouwen) zitten gevangen. Omdat ze onveilig zijn opgegroeid of het was lastig thuis. Een groot hart hebben en gevoelig zijn. Misschien iets traumatisch hebben meegemaakt. Een dominante partner hebben. Of gewoonweg keihard zijn voor zichzelf en allemaal regels hebben die haar gevangen houden.

Niet in badpak want ik ben te dik.
Niet in de spiegel kijken, ik zie er niet uit.
Wie wil mij nou?
Dit mag ik niet eten dat is slecht.
Gewoon doen en vooral niet te gek.
Ik zeg dat maar niet want wat zullen ze van me denken.
Nee ik doe echt niet die jurk aan ik loop voor lul.

Ik post deze podcast maar niet want m’n stem klinkt gek en het is niet af en zeker niet perfect.

F*ck it!

Leven in vrijheid. Dat is de regels loslaten die in jouw hoofd zitten. Stukje bij beetje de muur afbrokkelen om je heen. Elke keer iets meer openen waarmee je jezelf laat zien. Zoals je bent, geen excuses.

Dit is het eerste verhaal over de Vrije Vrouw. En dit gaat over Vrijheid. Het is maar kort, er kan natuurlijk nog veel meer over worden gedeeld en gezegd. Ik moest nog wennen en kan mezelf nog veel meer laten horen (zien). Maar het is een begin.

Presenting: de podcast die eigenlijk een voicememo is, geen intro heeft en geen muziek.

0

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...