Een vriendin van m’n oudste dochter zei net bij de lunch ‘ik heb het gevoel dat jij bij de lunch altijd gezonde dingen eet’ toen ik deze salade in elkaar flanste (want dat is het, ik grijp wat dingen die ik heb en gooi het bij elkaar) 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Ik zei dat dat gevoel wel klopt.
Nu eet ik ook best graag een pizza op z’n tijd, of een frietje. En als ik op vakantie ben dan neem ik het allemaal wat minder nauw. En soms is juist iets ‘ongezonds’ eten het gezondst wat je kunt doen. Bijvoorbeeld als het veel minder stress oplevert. Of omdat de kinderen zo blij worden van pizza bij de t.v.

Maar zo thuis, gewone dagen, ja, dan eet ik ‘gezond’. Op tijd, genoeg en lekker.
Dat doe ik omdat ik me er zo goed van voel. Ik krijg er energie van, heb meer focus, minder stress, kan me beter concentreren. Is voor mij leuk maar ook voor de mensen om me heen 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Wist je trouwens, dat voeding heel veel impact heeft op hoe je je voelt?
Ik denk wel eens terug aan vroeger, toen ik nog gewoon werkte op een kantoor, ontbijt oversloeg of zo’n vieze fles drinkontbijt achterover sloeg. Brood bij de lunch, niet genoeg eten. En dan zo’n licht, wazig gevoel in m’n hoofd waardoor ik niet echt goed na kon denken.

Of toen de kinderen er waren, dat ik echt vaak ‘hangry’ was. Ken je dat? Sjaggerijnig van honger. En dan vrij kort door de bocht raakte steeds.

Toen ik anders ging eten merkte ik hoeveel impact het heeft.
Dat ik meer energie heb, me fitter voel, maar dus ook veel meer focus heb, me beter kan concentreren waardoor ik weer productiever ben. Als ik tenminste niet mezelf in de weg zit, maar dat is een ander verhaal 😉

Als ik 1 ding moest kiezen wat voor mij prioriteit heeft, is dat voeding.

Ik spreek deze weken veel moeders over m’n idee voor de pilot. Echt lief dat ze dat doen, want ik weet dat moeders al worstelen met tijd (en weinig energie). Wat ik steeds terug hoor is dat ze op zoek zijn naar meer balans tussen werk, gezin en zichzelf. Dat ze te weinig tijd en/of te weinig energie hebben om alles te doen en daardoor niet aan zichzelf en hun gezondheid toekomen.

Soms vraag ik ze:

Als je gezien de beperkte tijd 1 ding mocht kiezen wat goed zou zijn voor je gezondheid, die je nu niet doet, wat zou dat dan zijn?

Wat zou dat voor jou zijn?

Pin It on Pinterest