Zit jij ook in een vicieuze cirkel?

Zit jij ook in een vicieuze cirkel?

De afgelopen twee weken ben ik allemaal gesprekken aan het voeren met moeders die chronisch moe zijn.
Je wilt niet weten van hoeveel moeders ik hoor dat ze vastzitten in een cirkel. Misschien herken je het, ik zal het uitleggen.

Herken je dit?

Je bent al langere tijd moe.
Je staat op en voelt je niet uitgerust.
Er is weinig tijd om alles klaar te krijgen dus terwijl je ontbijt maakt, lunchtrommels vult, de boel aanstuurt, kinderen aankleedt, eet je snel staand een boterham achter het aanrecht. Of helemaal niets.
De kinderen zijn weggebracht en je gaat aan het werk.
Na een paar uur heb je enorme trek.
Bij de lunch ben je overgeleverd aan de kantine dus je pakt wat, meestal een broodje.
’s Middags heb je de beroemde 16 uur dip.
Terwijl je staat te koken heb je zoveel honger dat je alvast wat naar binnen werkt en je hoopt dat de kinderen het niet zien of horen 😉
Haasten om alles op tijd klaar en in bed te krijgen.
’s Avonds plof je doodmoe op de bank en je zou blij zijn dat je naar bed kan maar je wilt eigenlijk ook nog even Netflixen en uiteindelijk lig je toch weer te laat in bed. Misschien snack je nog wat. Je denkt he, ik had eigenlijk naar de sportschool gemoeten.
’s Ochtends sta je op en je voelt je niet uitgerust.

Wat je allemaal zou willen

En dit gaat al een tijdje zo door.
In je hoofd bedenk je wat je allemaal zou moeten en anders zou willen.
Je zou wel van die zwangerschapskilo’s af willen. Je voelt je er niet lekker bij.
Je slaapt niet goed en hebt ook wel eens wat zorgen waardoor je of niet in slaap komt of wakker wordt, en je denkt ik zou eigenlijk eerder naar bed moeten.
Het is al lang geleden dat je hebt gesport en je weet dat je weer wat zou moeten gaan doen maar het komt er maar niet van.
Elke keer denk je ‘maandag start ik’. En dan is het maandag en dan is er weer van alles wat voor gaat en dan denk je ‘ok, volgende week maandag, dan start ik echt’.
Soms eet je een tijdje gezond en dan merk je hoe goed je je dan voelt, maar door drukte komt er op een gegeven moment de klad weer in. En doordat je moe bent en stress hebt, eet je vaak dingen die niet zo goed voor je zijn.

Je zit vast in een vicieuze cirkel.
En het is erg lastig om daar uit te komen.

We willen teveel en te goed

Vooral als je teveel tegelijk wilt en het ook te goed wilt allemaal.

Met een moeder die ook zoveel wilde maar van niets kwam eigenlijk wat, heb ik afgesproken dat ze 1 ding koos en dat ging doen. Bij haar was het yoga. Ze ging vanaf die week elke dinsdagavond weer naar yoga.

Vaak is 1 ding doen genoeg om de cirkel te doorbreken.
En dat ene ding doen geeft een goed gevoel. En met dat gevoel kun je weer iets anders oppakken. En zo kom je in een positieve flow terecht.

Wat zou voor jou dat ene ding zijn wat je deze week kunt gaan doen?

Ik ga wat meer stilte opzoeken. Ben nogal druk in m’n hoofd met plannen en ideeën en dan voel ik me opgejaagd. Dus ik ga elke dag even een stap terug doen en al is het maar 10 minuten, even in stilte zitten.

Heb je hulp nodig om uit deze cirkel te komen?

Ik start nog voor de zomer een pilot van een persoonlijk coachingstraject met een klein groepje moeders die chronisch moe zijn. Omdat het een pilot is kun je instappen voor een lage prijs.
Wil je een van de ‘founding members’ zijn? Stuur me dan een e-mail info@mattheaosinga.com.

0

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Waar staat Vrije Vrouw voor?

Een tijdje geleden schreef ik dit op mijn 'notes' app op m'n mobiel.Soms heb ik een golf van inspiratie of en idee en dan pak ik die app en typ ik het snel in. Afwijkers Ik ben er voor de AfwijkersEen groot gevoelig hardVoelsprieten...